MAINOS

Keskeneräisestä talosta syntyi unelmien koti

Sisustus

Tiinamaria rakensi miehensä kanssa unelmiensa kodin keskeneräisestä talosta. Katso kauniit kuvat ja lue Tiinamarian tarina, miten unelmasta tuli totta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vajaa kahdeksan vuotta sitten asuimme mieheni ja kolmen koiramme kanssa Helsingissä. Unelmien koti oli ollut etsinnässä jo vuoden verran, mutta sitä oikeaa ei vain löytynyt. Alkoi jo tuntua jossain vaiheessa, ovatko meidän kriteerimme talon suhteen liian vaativia.

Sitten erään kerran kyläilimme mieheni tuttujen luona, ja he vinkkasivat meille naapurustossa olevasta keskeneräisestä talosta, joka oli myynnissä. Ihan vain uteliaisuudesta kävimme kotimatkalla vilkaisemassa, millainen talo olikaan myynnissä. Utelias olin lähinnä minä, mieheni mielestä sijainti oli liian syrjäinen.

No, kuinkas kävikään. Vajaan kuukauden kuluttua ensinäkemisestä olimme jo tehneet talokaupat. Minä rakastuin tähän keskeneräiseen taloon oitis, vaikka talossa oli vain julkisivu eli kantavat seinät paikoillaan. Mieheni alkoi lämmetä ajatukselle noin viikon päästä. Hän alkoi nähdä saman kuin minäkin: mahdollisuuden. Mahdollisuuden tehdä talon sisäosasta ja pihasta juuri sellainen kuin me haluamme, talosta tulisi juuri meidän tarpeillemme ja vaatimuksillemme sopiva unelmien koti.

Itselle tehty

Rakennustyöt aloitettiin pian ja samalla suunniteltiin taloa eteenpäin. Meillä on samanlainen maku, joten se helpotti suunnittelua ja rakentamista. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet itse koko talon sisäosan.

Talossamme on 222 m², jonka lisäksi varastotilaa on yhteensä 75 m². Tontti on reilu puoli hehtaaria. Nyt on kahdelle aikuiselle ja kolmelle koiralle tarpeeksi tilaa niin sisällä kuin ulkona, vähempikin toki riittäisi.

Se, mitä ehdottomasti rakastamme kodissamme, on sen persoonallinen ulkoilme. Ei ole toista samanlaista. Toinen huippujuttu on kodin avaruus. Alakerta on hyvin avointa tilaa, ja korkea eteinen sekä ruokailuhuone antavat vielä lisää avaruutta ja tilan tuntua. 

Kolmen makuuhuoneen talossa huoneet ovat erittäin tilavia. Isossa keittiössä mahtuu hyvin leipomaan ja kokkaamaan.

  

  

Murheiltakaan ei vältytty

Tämän vuoden kevättalvella korjasimme ensimmäisen rakentajan tekemän rakennusvirheen lattiarakenteessa ja uusimme samalla alakerran lattiat. Ihan murheitta emme siis tästä päässeet, mutta nyt on lattia korjattu ja samalla uudistettiin kodin ilme valoisammaksi ja raikkaammaksi. 

Tällä hetkellä tykkäämme enemmän näistä vaaleista lattioista – näin se maku muuttuu vajaan kahdeksan vuoden aikana.

Olemme kummatkin käsityöläisiä, ja se näkyy myös meidän sisustuksessamme. Mm. ruokapöytä, koirien huoneen sänky sekä olohuoneen koirien musta rahi on itse tehty ja suunniteltu.

Lisäksi oma luominen ja kädenjälki näkyvät niin kodintekstiileissä kuin piensisustustavaroissa.

  

 

Lue lisää meidän talostamme: www.stylebytiinamaria.blogspot.fi 

Teksti ja kuvat: Tiinamaria

 

 

TallennaTallenna

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

sisustus sisustusideoita unelmatalo


Lisää samasta aiheesta