Keskuspölynimuri helpottaa elämän sotkuja

Talo

Keskuspölynimuri pitää kodin puhtaana ja vähentää yleisiä allergiaoireita. Sitä on kevyt käyttää, joten siivoaminen sujuu helposti kerroksesta toiseen ja lattiasta kattoon. Keskuspölynimurin voi asentaa sekä uuteen että vanhaan taloon.

Imuroinnin ei tarvitse olla painonnostoharjoitus tai esteratakilpailu. Imuroiminen Beam Alliance -keskupölynimurilla on kevyttä kodinhoitoa, sillä letku painaa vain kolme kiloa. Voit siivota helposti missä tahansa, liikutella huonekaluja ja säätää imutehoa imuroitavan pinnan mukaan helposti imurin käsikahvasta.

Monikerroksisessa talossa keskusimurin edut huomaa käytössä vieläkin paremmin, koska portaikko-ongelmille voi sanoa hyvästit. Unohda siis perässä vedettävät ja huoneilmaa pölyttävät imurit, jotka vain kolhivat huonekaluja, portaita ja kynnyksiä.

↑Imuroimisen ei tarvitse olla raskasta, vaan osa jokapäiväistä kevyttä kodinhoitoa.

Älä aivastele turhaan: keskuspölynimurilla laadukas sisäilma

Uutta kotia rakennettaessa käytetään tuhansia euroja ilmanvaihtoon ja terveellisiin materiaaleihin. Siivoaminen kuuluu laadukkaan sisäilman vaalimiseen, mutta siitä huolimatta siivousvälineisiin, esimerkiksi imurin laatuun, ei rakennusvaiheessa kiinnitetä aina riittävästi huomioita.

Sisäilman huono laatu on kuitenkin yleisin allergisten oireiden syy. Useat allergialääkärit suosittelevatkin potilailleen keskuspölynimuria tavallisen imurin sijasta. Keskuspölynimuri poistaa sisäilmasta pienimmätkin pölyhiukkaset mikrobeineen ja parantaa sisäilman laatua huomattavasti.

 

Laadukas keskuspölynimuri vähentää muun muassa nenäoireita, silmäoireita ja unihäiriöitä.

Beamin imureiden vaikutuksista hyvinvointiin ja terveyteen on tieteellistä näyttöä. Tutkimuksen mukaan (UC-Davis Kalifornian yliopisto, Davis, kliininen tutkimus) Beamin imuri vähentää muun muassa nenäoireita lähes 50 prosenttia, silmäoireita yli 60 prosenttia ja unihäiriöitä 44 prosenttia.

intl-house_color_numbers

Miten keskuspölynimuri toimii?

Tehokkaan moottorin ansiosta keskuspölynimuri voi olla jopa 50 prosenttia tehokkaampi kuin tavallinen pölynimuri. Keskuspölynimuri ei kierrätä imuilmaa huoneessa samalla tavalla kuin tavallinen imuri: imuilma johdetaan putkia pitkin säiliöön, jossa se suodatetaan, ja poistoilma johdetaan mikropölyineen ulos poistoputkea pitkin. Sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana, mikä on tärkeää etenkin allergikoille. 

  1. Putkistolle löytyvät helpot reitit ylä- ja alapohjasta, kevyistä väliseinistä tai komeroiden sokkeleista. Liimattava putkisto voidaan asentaa myös lattiavaluun.
  2. Useimmissa kodeissa riittää 2–3 imurasiaa. Imurointiletkujen pituudet ovat 8, 10 ja 12 metriä. Yhdestä hyvin sijoitetusta imurasiasta voidaan imuroida 80–100 m².
  3. Koneen oma integroitu imurasia on kätevä koneen lähisiivouksessa (esim. autotallissa, tuulikaapissa, kodinhoitohuoneessa).
  4. Roskaluukku nopeuttaa siivoamista esimerkiksi tuulikaapissa, askarteluhuoneessa tai keittiössä.
  5. Esierottelijan avulla voi imuroida karkeat ja kosteatkin purut ja roskat tai vaikkapa tuhkat takasta.
  6. Ulospuhallus sopivinta reittiä ulos.

selfcleaningfilter

Itsepuhdistuva suodatin parantaa imutehoa

Beamin keskusimuri ei juuri huoltoa kaipaa. Pölysäiliön tyhjentäminen on lähes ainoa huoltotoimenpide. 15 litran roskasäiliö täytyy tyhjentää vain muutaman kerran vuodessa.

Imurin itsepuhdistuva kiinteä suodatin on kehitetty yhdessä Gore-Texin kanssa, eikä se vaadi muuta kuin kevyen ravistuksen silloin tällöin. Gore-suotimen imukyky säilyy muuttumattomana jopa tuhannen käyttökerran jälkeen, ja se toimii jatkuvasti 98 prosentin teholla, kun tyypilliset arvot ovat 30–80 prosenttia. Tuhkan sekä rakennus- ja hiontapölyn imurointi on kielletty, koska ne saattavat tukkia suodattimen – käytä näiden pölyjen imurointiin Beamin esierottajaa.

Oikein asennettuna ja käytettynä putkisto ei voi tukkeutua. Imurasian jälkeen asennetaan jyrkkä rasiakulma, joka estää tukkimista aiheuttavien esineiden pääsyn putkistoon. Jos näin kuitenkin käy, katso putkiston tukkeutumisen aukaisuohje imurin asennusohjeista.

Keskuspölynimuri sopii uuteen ja vanhaan taloon

Beamin keskuspölynimuri voidaan periaatteessa asentaa jokaiseen taloon, uuteen ja vanhaan. Imurin pystyy asentamaan myös itse yksityiskohtaisten ja selkeiden asennusohjeiden avulla. Perustyökalut riittävät.

Imuri on helppo asentaa uuteen taloon. Suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta putkisto voidaan tehdä mahdollisimman lyhyeksi ja vähäisillä kulmilla – näin säästyy työaikaa ja materiaalia. Jos talossa on korotettuja tai vinoja kattoja tai tiloja, joiden yli ei voi runkoputkea viedä, lattia-asennus voi olla helpoin vaihtoehto. Halutessasi saat Beamarkilta veloituksetta putkistosuunnitelman ja tarvikelaskelman, joilla voit sitten pyytää jälleenmyyjiltä tarjouksen.

Keskuspölyimuri on helppo asentaa myös vanhaan taloon. Putkistolle löytyy usein helppoja piiloreittejä kaappien, komeroiden ja hyllystöjen sokkeleista sekä kevyiden väliseinien sisältä tai ylä- tai alapohjasta. Varsinaista  remonttia ei tarvita ollenkaan, joskin sellaisen yhteydessä putkistoläpiviennit on mahdollista tehdä vaikeampiinkin paikkoihin.

Yksi hyvin sijoitettu imurasia riittää jopa sataa neliötä kohden per kerrosala. Alliance-sarjan koneiden kytketty imurasia helpottaa tilannetta lisää. Tällöin ei yleensä tarvita sen kummempia putkistoviritelmiä, vain suorahko reitti imurasialta koneelle ja poistoputki koneesta ulos. Hiemankin askartelutaitoinen asentaa yksinkertaisen putkituksen itse jopa muutamassa tunnissa.

Keskusyksikön voi asentaa myös muiden keskuspölynimureiden putkistoon. Keskuspölynimurin vaihto on helppoa, olipa putkiston koko mikä tahansa, ja saat holkit ja vaihto-osat veloituksetta. Mittaa vain olemassa olevan putken halkaisija ja ota yhteyttä jälleenmyyjään, niin koneen vaihto onnistuu.

Beamin keskuspölynimurijärjestelmä maksaa useimpiin taloihin reilusti alle 1 000 euroa. Siihen hintaan saat energiatehokkaan ja hiljaisen keskusyksikön (esim. Alliance 625 SB), siivousvälinesarjan, putkiston ja imurasiat. Lisävarusteita voit hankkia tarpeen mukaan, esimerkiksi roskaluukku, esierottaja, Vroom-joustoletku, mattotamppari tai letkukela helpottavat siivousta entisestään. Alliance-sarjan keskusyksiköissä on 10 vuoden takuu, muiden osien ja tarvikkeiden takuu on kaksi vuotta.

Halutessasi saat Beamarkilta myös VELOITUKSETTA putkistosuunnitelman ja tarvikelaskelman, joiden avulla voit pyytää jälleenmyyjiltä tarjouksen.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Beam Beamark keskuspölynimuri pölynimuri siivota siivous siivouskomero siivoustarvikkeet siivousvälineet

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.beam.fi/

Maailmanlaajuinen BEAM on tutkinut ja kehittänyt keskuspölynimurilaitteita jo vuodesta 1957. Nykypäivänä BEAM poistaa hienopölyn mikrobeineen tehokkaammin ja hiljaisemmin kuin aikaisemmin olisi voitu kuvitellakaan. BEAM-järjestelmän vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen on saatavilla selvää tieteellistä näyttöä.

Lue lisää: Beamark Oy