MAINOS

Kevään tullen arki laajenee pihalle – vinkit ulkotilojen sisustukseen ja kunnossapitoon

Piha

Kevätauringon helliessä on aika ottaa lisätilaa pihoista, terasseista ja parvekkeista. IKEA Suomen mallistoista löytyy viihtyisiä ja tilaa säästäviä ratkaisuja niin pienelle parvekkeelle kuin isommalle terassillekin. Niin vanhat kuin uudetkin ulkokalusteet on syytä huoltaa kevätkuntoon käyttöiän pidentämiseksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kun lämpötila alkaa nousta plussan puolelle alkaa arki hiljalleen valua sisätiloista myös ulos, jolloin viihtyisät ulkotilat nousevat kodin sisustuksen keskiöön.

– Luonnosta ja kodin ulkotiloista nauttiminen ei ole varmasti koskaan aiemmin ollut näin suosittua kuin nyt. Ulkotiloista halutaan mahdollisimman mukavia ja monikäyttöisiä. Sisätilat jatkuvat ulos luonnollisesti ja myös ulkotiloja sisustetaan erilaisilla ulkokalusteilla, tyynyillä, matoilla, ruukuilla, kasveilla ja valaisimilla, kertoo IKEA Suomen ulkokalusteiden tuoteryhmäpäällikkö Pia Kalpio.

IKEA Suomen tuoreen Life at Home -tutkimuksen mukaan yli kolmannes kunnosti tai harkitsi kunnostavana viime vuoden aikana parveke- ja terassitiloja. Kotona vietetyn ajan kasvaessa parveke tai piha saa uudenlaisia käyttötarkoituksia ja tuo vaihtelua esimerkiksi etätyöympäristönä. IKEA Suomen mallistoista ja uutuuksista löytyy lukuisia mahdollisuuksia luoda viihtyisiä, tilaa säästäviä ja edullisia ratkaisuja myös ulos:

– Kesän kiinnostavista uutuuksista nostaisin esille teräksisen GRILLSKÄR-kesäkeittiön, josta voi rakentaa juuri itselle sopivan kokoisen keittiön ulkotiloihin. Lisäksi ihastusta tuo kierrätetystä polyesteristä valmistettu GUNNÖN-katos, josta voi rakentaa nopeasti pienemmän pergolan tai isommankin katoksen yhdistämällä useamman tuotteen tarpeidesi mukaan, kertoo Kalpio.

Sisustuksen tulee arvostaa hetkiä, joista nautit

Tärkein pienten tilojen sisustusneuvo on pohtia mistä itse nauttii ja mikä tilan pääkäyttötarkoitus on. Siroilla ja monikäyttöisillä kalusteilla tilasta saa käytännöllisen myös useampiin tarkoituksiin.

– Esimerkiksi TORPARÖ-tuotesarja sopii erinomaisesti kaupunkiparvekkeisiin kokoontaitettavuutensa ansiosta ja polypropeeni materiaalina ei vaadi erityistä huoltoa. Kesän uutuudet tuotesarjassa ovat taitettava parvekepöytä ja säädettävä lepotuoli.

Suuri terassi puolestaan tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia. Vaihtoehtojen rajaamiseksi kannattaa pohtia omaa lempipaikkaa sisätiloissa ja asioita, mikä tekee siitä mukavan ja toimivan. Samoja ominaisuuksia voi tuoda myös ulkotiloihin. Isojen ulkotilojen sisustus lähtee valitsemalla keskipiste, johon rakentuu tärkein paikka ja katseen kiinnittäjä. Muun tilan voi pilkkoa pienempiin osiin, esim. lukunurkkaukseen tai lasten leikkitilaan. Ulkotilojen ilmettä voi päivittää helposti ja edullisesti myös kalusteiden pehmusteilla ja muilla tekstiileillä, ruukuilla, kukkatelineillä, kasveilla ja valaisimilla.

Hyvin huollettuna ulkokaluste kestää aikaa

Kevätsiivouksen yhteydessä on hyvä tarkistaa ulkokalusteiden kunto. Säännöllisellä huoltamisella pidennät ulkokalusteidesi ikää vuosilla. Tässä IKEA-vinkit kalusteiden kunnossapitoon:

  1. Alumiini, muovi, polyrottinki ja teräs ovat huoltovapaita ulkokalustemateriaaleja. Huolloksi riittää puhtaanapito miedolla saippualiuoksella.
  2. Akasia, eukalyptus ja muut massiivipuu-ulkokalusteet vaativat ajoittain hieman huolenpitoa. Puhdista ne miedolla saippualiuoksella ja pidä peitettyinä, kun ne eivät ole käytössä. Kaikki IKEA-puuhuonekalut on esikäsitelty petsillä tai maalilla. Suosittelemme uudelleenkäsittelyä halkeamien estämiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi.
  3. Se, kuinka usein kalusteet täytyy käsitellä, riippuu sijainnista, käytöstä ja altistumisesta sääolosuhteille. Esimerkiksi ulkokalusteet on käsiteltävä uudelleen, kun sadepisarat imeytyvät, sen sijaan että niistä muodostuisi pieniä helmiä.
  4. Jos maalatut huonekalut alkavat hilseillä tai näyttää kuluneilta, maalaa ne uudelleen ulkokäyttöön tarkoitetulla maalilla.
  5. Talvella kalusteet kannattaa peittää tai laittaa säilytykseen viileään ja kuivaan paikkaan, kuten autotalliin, autokatokseen tai kellariin. Erityisesti muoviset ja polyrottinkiset kalusteet on hyvä siirtää säilöön, sillä ne voivat murtua kylmissä lämpötiloissa.

IKEA ulkokalusteet ovat saatavilla tavarataloista ja verkkokaupasta kevään aikana.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ikea parveke parvekkeen sisustaminen parvekkeen sisustus piha sisustaa sisustus terassi


Lisää samasta aiheesta