Kevätkuvakisan voittajat

Piha
Orava ja pyörä
Pientalo ja piha järjesti yhdessä Rajala Pro Shopin kanssa valokuvauskilpailun, jossa kevään tai alkukesän ikimuistoisimman hetken ikuistaneista kolme parasta palkittiin Panasonicin järjestelmäkameralla. Katso voittajakuvat!

Kevätkuvakisan voittajat

Pientalo ja piha järjesti yhdessä Rajala Pro Shopin kanssa valokuvauskilpailun, jossa kevään tai alkukesän ikimuistoisimman hetken ikuistaneista kolme parasta palkittiin Panasonicin järjestelmäkameralla.

 

Kilpailuun saapui kuvia keväisestä luonnosta, sen eläimistä ja kasveista. Ihmisiä kuvissa harvemmin näkyi, mutta jos niitä oli, ne olivat lähinnä lapsista. Suomi on pitkä maa, joten toiselle kevään hetki on puron solina lumikinosten keskellä, toiselle taas täydessä loistossaan kukkiva niitty. Hyviä kuvia oli paljon, eikä valinta ollut yksinkertaista. Kilpailuraati painotti kuvissa kekseliäisyyttä, taitoa ja sitä, että kuva koskettaa – tavalla tai toisella.

Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä yli 500 kuvaa, joista parinsadan parhaimmisto on nähtävissä Pientalo ja pihan Pinterestissä > Kauneimmat kevätkuvat.

Voittajakuvat:

Krookus

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kukat ja muut maasta nousevat kasvit olivat yksi suosituimmista kuvauskohteista. Tmup-nimimerkin kuva ”Vuoden parasta aikaa” sai tuomariston kiitokset siitä, että kuva on todella keväinen: maasta esiin nouseva krookus on puutarhan ensimmäisiä kukkijoita. Raatia miellyttivät myös kuvan harmonia ja rajaus.

Ilmestyi kuin tyhjästä

Mikko Karskelan kuvassa ”Ilmestyi kuin tyhjästä” päivänkakkara pilkistää puisen terassin raosta. Kuva sai tuomariston kehuja kekseliäisyydestä: aina ei tarvitse lähteä kotipihaa pidemmälle löytääkseen yllätyksellistä kuvattavaa. Vaikka päivänkakkara ei kevään ensimmäisiä kukkia olekaan, kuvassa on keväinen tunnelma.

Orava ja pyörä

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Hienoja eläinkuvia kilpailuun lähetettiin monia. Tuomariston suosikiksi nousi Eemelin kuva ”Orava ja pyörä”, joka sai erityiskiitosta huumorista. Eemeli kertoo houkutelleensa vilkasta kaveria kuvauskohteeksi pähkinöillä. Raadin mukaan kuvaajan hyppysissä pitää olla tuurin lisäksi taitoa, jotta tällainen kuva onnistuu.

 

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille  – kuvat olivat tasokkaita eikä voittajien valinta ollut helppoa!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kilpailuraatiin kuului Pientalo ja piha -lehden toimitus. Kolme parasta kuvaa palkittiin Rajala Pro Shopin lahjoittamilla Panasonic Lumix DMC-GM5 -järjestelmäkameralla (arvo 899 ¤). Kilpailuun pystyi osallistumaan pientalojapiha.fi-sivujen kautta sekä Instagramissa (#pientalojapiha) huhti- ja toukokuun aikana (14.4.–31.5.2105). Nettisivujen kautta kuvia lähetettiin n. 370 kpl ja Instagramissa n. 150 kpl.

Lue kameroista ja tilaa omasi > Rajala Pro Shop.

Kuvien parhaimmisto on nähtävissä Pientalo ja pihan Pinterestissä > Kauneimmat kevätkuvat.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU