Kierrätys on Suomessa Euroopan laiskinta – katso video

Piha

Kierrätys vaatii tehostamista. Suomen kierrätysaste on tällä hetkellä noin 33 prosenttia ja jää jälkeen muusta Euroopasta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kysely selvitti onko kierrätys Suomessa riittävällä tasolla.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan me suomalaiset pidämme itseämme osaavana porukkana, kun kyse on jätteiden kierrättämisestä. Yli puolet tutkimukseen vastanneista arveli, että olemme parempia kierrättäjiä kuin eurooppalaiset yleensä. Mutta tämä mielikuva on väärässä. Katso video!

Ympäristönormit tiukentuvat. Kierrätys tulee tehostumaan.

Näin ympäristönormit tiukentuvat:

 • Suomen kierrätysaste on tällä hetkellä noin 33 prosenttia
 • Vuonna 2016
  • orgaanisen, eloperäisen jätteen kaatopaikkakielto astuu voimaan
  • jäteasetus velvoittaa kierrättämään 50 prosenttia yhdyskuntajätteestä
  • kaatopaikoille saa päätyä jätteistä vain 20 ja polttoon 30 prosenttia
 • Vuonna 2030
  • EU:n kierrätystavoitteet uudistuvat, ja yhdyskuntajätteen kierrätysaste nousee jopa 70 prosenttiin.
Suomessa kerätään vuosittain elektroniikkaromua noin kymmenen kiloa asukasta kohti. Erityisesti osa pienikokoisista elektroniikkalaitteista päätyy edelleen sekajätteen joukossa kaatopaikalle.

Suomessa kerätään vuosittain elektroniikkaromua noin kymmenen kiloa asukasta kohti. Erityisesti osa pienikokoisista elektroniikkalaitteista päätyy edelleen sekajätteen joukossa kaatopaikalle.Haastateltava: Iida Vakkuri, ympäristöjohtamisen konsultti, Lassila & Tikanoja Oyj

Tutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland. Tiedot kerättiin web-kyselynä 22.5. – 26.5.2014 välisenä aikana kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu yli 20.000 suomalaista. Tutkimuksen vastaajamäärä on 1005. Kohderyhmään kuuluvat 18–74 -vuotiaat suomalaiset. Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.