MAINOS

Kiinteistövero tuottaa kunnille noin 1,6 miljardia euroa

Sisustus

Verohallinnon ennakkotilastojen perusteella kiinteistövero tuottaa vuonna 2015 kunnille noin 1 637,9 miljoonaa euroa, mikä on 98 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kiinteistövero kertyy aikaisempien vuosien tapaan enimmäkseen rakennuksista. Maapohjan osuus on noin 27 prosenttia tuotosta.

Yleinen kiinteistöveroprosentti on noussut 114 kunnassa, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 105 kunnassa ja muiden asuinrakennusten veroprosentti 86 kunnassa. Lisäksi 160 kunnassa määrättiin erillinen rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti rakentamattomille rakennuspaikoille ja 248 kunnassa erillinen veroprosentti yleishyödyllisille yhteisöille.

Kiinteistöveron perusteena ovat edellisen vuoden verotusarvot

Vuoden 2015 kiinteistöveron perusteena ovat vuoden 2014 verotusarvot ja kiinteistön sijaintikunnan vuodelle 2015 määräämät veroprosentit.

Rakennusten ja rakennelmien vuoden 2015 jälleenhankinta-arvon laskentaperusteissa on huomioitu rakennuskustannusindeksin nousu. Sen vuoksi rakennusten jälleenhankinta-arvoja on korotettu 0,8 prosentilla.

Maapohjan verotusarvojen perusteena käytetään kuntakohtaisia tonttihintakarttoja ja arviointiohjeita. Ohjeisiin ei ole tehty muutoksia vuodelle 2015 ja aluehinnat ovat ennallaan.

kiinteistö - kiinteistövero

Kiinteistövero – eräpäivät ovat syksyllä

Kiinteistöistä 44 prosenttia on sellaisia, joissa maksettava vero jää alle 170 euron. Kiinteistöveroa ei määrätä, jos vero on alle 17 euroa. Näitä kiinteistön omistajia on alle 3 prosenttia.

Alle 170 euron kiinteistövero maksetaan kerralla ensimmäisenä eräpäivänä ja sitä suurempi vero tulee maksettavaksi kahdessa erässä. Eräpäivät ovat 7.9. ja 2.11.2015.

E-laskun käyttöönotto helpottaa kiinteistöveron maksamista. E-laskun voi ottaa käyttöön tekemällä laskusopimuksen verkkopankissa viimeistään 21.8.2015. Pankin kanssa voi tehdä myös suoramaksusopimuksen viimeistään 21.8.2015, jolloin pankki veloittaa kiinteistöveron eräpäivänä.

Verohallinto lähettää kiinteistöverosta verkkolaskun niille yrittäjille, joilla on mahdollisuus vastaanottaa verkkolaskuja.

 

Lähde: www.vero.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kiinteistövero kiinteistöveron eräpäivä verohallinto