MAINOS

Kiinteistöverotuspäätös kannattaa tarkistaa nyt

Sisustus

Kiinteistöverotuspäätös saapuu pian postissa. Päätös ja sen mukana tulleet ilmoitus- ja selvitysosa tulee tarkistaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kiinteistöverotuspäätös lähetetään yli kahdesta miljoonasta kiinteistöstä. Jos tiedoissa on korjattavaa tai täydennettävää, korjaukset voi tehdä kätevästi Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa.

Etenkin vuonna 2014 aloitettujen uudisrakennusten ja peruskorjausten tiedot on hyvä tarkastaa, koska Verohallinto ei ole saanut Väestörekisterikeskukselta kaikkia loppuvuonna aloitettuja rakennushanketietoja. Jos kiinteistöveron määrää muutetaan, Verohallinto postittaa elokuussa uuden verotuspäätöksen.

Kiinteistöverotuspäätös verkossa – palvelu ohjaa täyttämisessä

Verkossa ilmoittaminen on helppoa, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Näin myös virheiden mahdollisuus vähenee. Korjattu verotuspäätös saapuu nopeammin, jos muutokset on tehty sähköisesti.

Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 7.5. tai 13.5. Oma palautuspäivä on merkitty ilmoituksen etusivulle.

kiinteistöverotuspäätös

Vaikka veropäätös toimitetaan, jo keväällä, kiinteistöveron eräpäivät ovat edelleen syksyllä.

E-lasku kätevin maksutapa

Kiinteistöveron voi maksaa e-laskulla, jonka voi tilata verkkopankissa. Maksaminen on edelleen mahdollista myös tilisiirrolla, joka tulee kiinteistöverotuspäätöksen mukana. Tilisiirrolla on tänä vuonna viitenumeron tilalla kansainvälinen RF-viite. RF-viite korvaa kansallisen viitenumeron. Tilisiirrolta löytyy myös QR-koodi, joka sisältää mobiililaitteella maksamiseen tarvittavat tiedot.
Hyödyllisiä linkkejä:

Kiinteistötiedot verkossa –palvelu

Kiinteistövero (vero.fi)

Kiinteistöveron maksaminen (vero.fi)

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kiinteistötiedot kiinteistövero kiinteistöveroilmoitus verotus