Kirjoja joka makuun
Koonnut Paula Herranen ja Anne Korhonen
Japanilainen puutarha  
• Haaveiletko rauhallisesta ja harmonisesta puutarhasta?
Anne Paalon kirjoittama ja Jari Jetsosen kuvittama Japanilainen puutarha perehdyttää japanilaisen puutarhan filosofiaan ja historiaan. Kirjassa annetaan vinkkejä puutarhan rakentamiseksi ja esitellään muutama edustava kotimainen, japanilaishenkinen puutarha. Tyyli kiinnostaa viherpeukaloita yhä enemmän, sillä se sopii myös suomalaiseen maisemaan. Kovakantinen, 200 sivua, hinta noin 43 euroa, myynti kirjakaupat ja Tammen myymälä.
Lisätietoja Tammi, (09) 693 7621, tammi.net.
Tammen suuri puutarhakirja  
• Miten tehdään piha, jossa viihdytään?
Tammen suuri puutarhakirja lähestyy pihan rakentamista esimerkkien avulla. Kirjan tekijät, Elina Redgårdh, Pentti Alanko ja Jari Rekonen, ovat kotimaisia puutarha-alan asiantuntijoita. Kovakantinen, 399 sivua, hinta noin 105 euroa. Kirjakaupoista ja Tammen kirjamyymälästä.
Lisätietoja Tammi (09) 693 7621, tammi.net.
 
• Mellastavatko puutarhassasi kutsumattomat vieraat?
Eroon etanoista tarjoaa 50 toimivaa ohjetta säästämään puutarhan epätoivottujen vieraiden invaasiolta. Kirja sopii jokaiselle nilviäisiin kyllästyneelle puutarhurille. Hinta noin 12 euroa.
Helmi Kustannus.
Mökkikirjan kuva  
• Stressaavatko kodissasi lojuvat paperiröykkiöt ja järjestelemättömät tavarat?
Kaikki paikallaan – rojun taltuttajan opas kertoo, kuinka teet selvää arjen rojuryteiköstä ja opit uusille tavoille. Kirjassa selvitetään epäjärjestyksen syitä ja annetaan vinkkejä niin kotiin kuin työpaikalle. Hinta noin 18 euroa.
Helmi Kustannus.

Puutarha vähällä vaivalla k  
• Haaveiletko kauniista puutarhasta, mutta haluat unohtaa rehkimisen?
Suomelaankin kirjoittava suunnitteluhortonomi, vihertyövalvoja Hanna Hentinen on kirjoittanut Puutarha vähällä vaivalla -oppaan kaikille mukavuudenhaluisille viherpeukaloille. Kirjassa on näppärät tietoiskulaatikot ja koosteet eri maaperään sopivista kasveista. Oppaasta löytyy myös resepti helposta pihasta haaveileville. Hinta noin 18 euroa.
Helmi Kustannus.
 
Helmen kirjoja myyvät kirjakaupat ja suurimmat marketit. Lisätietoja Helmi Kustannus, (09) 693 7655, helmi-kustannus.fi.