Pihapiirissämme on aina ollut, sekä kesällä että talvella, monenlaisia lintuja. Kun sitten laitoin puutarhaamme pienen lammikon ja lammikon reunalle linnuille oman altaan kesäksi, niin lintujen määrä lisääntyi huomattavasti.
Noin 4 – 5 vuotta sitten pihapiiriimme ilmestyi uusi lintu eräänä alkukesän päivänä. Lintu lenteli puusta toiseen ja lauloi aina välillä pitkään ja hartaasti. Lintukirjaa tutkimalla tunnistin linnun Kirjosiepoksi.

Meni noin pari viikkoa ja lintu lauleli joka päivä puutarhassamme pitkään ja hartaasti. Minäkin ymmärsin tuon laulun tarkoituksen ja minua jo alkoi säälittää, että tokko tuo kaveria löytää ollenkaan, kun näissä maisemissa ei kyseistä lintua ole aiemmin näkynyt. Mutta sitten eräänä päivänä näin taas uuden linnun lentelevän pihallamme. Lintukirja taas esiin ja sieltähän se selvisi, että kyseessä oli Kirjosiepponaaras.

Minäkin olin melkein onnesta mykkyrällä kyseisen tapauksen vuoksi. Kirjosieppo oli viimeinkin saanut puolison.

Pariskunta lenteli sen kesän pihapiirissämme, ja sen jälkeen on joka kesä pihapiirissämme asustellut Kirjosieppopariskunta. Lieneekö sama pariskunta vai jälkikasvua, mutta joka tapauksessa Kirjosieppo löysi puutarhastamme pesintäpaikan.