MAINOS

Kirkasvalolaite voi auttaa, kun pimeys uuvuttaa

Sisustus

Auringonvalon puute talviaikaan vaikuttaa ihmisten energiatasoihin. Neljä viidestä tuntee olonsa uupuneeksi talvisin. Voisiko kirkasvalolaite auttaa?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kyselytutkimuksen * mukaan suomalaisista 80,6 % tuntee olonsa uupuneeksi talvisin ja yli puolet (56,7 %) haluaisi olla energisempi talvisin. Energianpuutteen vuoksi erityisesti liikuntaharrastuksista tingitään pimeällä kaudella.

Auringonvalo on tärkeää hyvinvoinnillemme, se ei ole mikään uutinen. Pitkät työpäivät sisätiloissa pimeimpään talvi-aikaan vähentävät päivänvalon määrää arjessamme entisestään. Tämä saa osan suomalaisista tinkimään arkea virkistävistä menoista ja harrastuksista.

 • Yli puolet kyselyn vastaajista (56,8 %) kertoo kieltäytyneensä talvikaudella jostain menosta tai tapaamisesta energianpuutteen takia.
 • Säntillisyydestä kertonee jotakin se, että 43,2 % ei koskaan ole kieltäytynyt menosta väsymyksen takia. Eniten väsymyksen takia tingitään liikunnan harrastamisesta (48,1 %)
 • Seuraavaksi eniten tingitään sukulaisten tai ystävien tapaamisesta (33,2 %).
 • Energianpuutteen vuoksi väliin jätetään talvella myös teatteri, elokuvat ja muut kulttuuriharrastukset (20,4 %)
 • Kursseille osallistuminen vähenee(19,7 %)
 • Samoin lasilliselle meno töiden jälkeen (17,1 %).

Väsymys aiheuttaa myös ristiriitatilanteita perheenjäsenten, ystävien ja tuttujen kanssa. Yli puolet (55,3 %) suomalaisista toteaa näin tapahtuvan enemmän talvella kuin kesällä. Töissä olonsa väsyneemmäksi tuntee 29,3 % vastaajista.

Kun suomalaisilta kysytään, pahinta talvessa on kylmyyden (25,2 %) ja loskan (26,6 %) sijaan nimenomaan pimeys (34,1 %).

Kirkasvalolaite auttaa jaksamaan ja vähentää talvimasennusta

Philips-EnergyUp-kirkasvalolaite

– Elämäntahtimme on yhä vaativampaa ja energiatasoa halutaan pitää yllä myös talvella. Uusi EnergyUp-kirkasvalolaite virkistää ja kohottaa energiatasoa niin, että jaksamme tehdä mukavia asioita talvellakin työpäivän jälkeen, sanoo Madelene Öhlin, Philipsin kauneus- ja terveystutteiden pohjoismainen markkinointipäällikkö.

– Suomalaisten into hankkia valoterapiatuotteita kasvaa selvästi aina syksyisin pimeyden lisääntyessä lokakuusta joulukuuhun ja esimerkiksi joulukuussa 2013 Suomessa myytiin yli 11,000 valoterapialaitetta, kertoo Öhlin.

Esimerkiksi Philipsin EnergyUp-kirkasvalolaite käyttää luonnollisen auringonvalon vaikutusta kohottamaan energiatasoa ja mielialaa. Kliinisten tutkimusten mukaan se piristää, nostaa energiatasoa ja helpottaa väsymystä sekä talvimasennusta. Jo 20–30 minuutin päivittäisen käytön pitäisi valmistajan mukaan saada olo virkeämmäksi, toimeliaammaksi ja valppaammaksi.

Tiivistelmä kirkasvalolaite -kyselyn tuloksista

 • 80,6 % tuntee olonsa uupuneeksi talvisin
 • 55,3 %:lla väsymys aiheuttaa ristiriitatilanteita perheenjäsenten, ystävien ja tuttujen kanssa
 • 56,8 % kertoo kieltäytyneensä talvikaudella jostain menosta tai tapaamisesta energianpuutteen takia (naisista 66,8 % ja miehistä 46,8 %). Eniten väsymyksen takia tingitään liikunnan harrastamisesta (48,1 %) ja sukulaisten tai ystävien tapaamisesta (33,2 %)
 • 56,7 % haluaisi olla energisempi talvisin
 • 34,1 % mielestä pimeys on pahinta talvessa
 • 29,3 % tuntee olonsa väsyneemmäksi töissä, naisista jopa 36,6 %

 

*Kyselytutkimuksen toteutti Philipsin tilauksesta Snabba Svar viikolla 36 vuonna 2014. Kyselyyn vastasi 1009 suomalaista ikäryhmästä 18–65.  Paneeli oli edustava suomalaisten asuinpaikan ja sukupuolen jakauman suhteen.

 

Lisätietoja: www.philips.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kaamosmasennus kirkasvalohoito kirkasvalolaite valoterapia