MAINOS

Kirsikkapuu ja tyylikäs etupiha. Pohjolan puutarhat vierailee Tanskassa.

Piha

Tanskalainen Ankica on tehnyt etupihastaan ihanan paikan, jossa on kirsikkapuu, reunakasveja ja muotoon leikattuja pensaita. Lue lisää.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Herkän kauniit kirsikankukat toivottavat vieraan tervetulleeksi Ankica Krausen omakotitaloon. Tonttialue kadun ja talon välillä ei ole suuri. Se on liian pieni ja liian lähellä taloa, jotta juuri siihen voisi istuutua nauttimaan kesän lämmöstä. Toisaalta tämä osa tonttia on liian suuri, jotta sen voisi jättää oman onnensa nojaan. Tällainen alue vaatii rakennetta ja luovia ideoita. – Aluksi siinä oli vain nurmikkoa. Ei minulla ole mitään ruohoa vastaan, mutta se oli usein nuutuneen ja tylsän näköinen. Halusin pihaan mieluummin kasveja ja kukkia, sanoo Ankica.

Kuorikate pitää rikkaruohot loitolla

 


Täällä asuu: Ankica Krause perheineen. Sjellanti, Tanska.

Nykyään kirsikkapuuta täydentää korkea kukkapenkki, joka erottaa tontin jalkakäytävästä yksinkertaisesti ja näyttävästi. Kukkapenkissä kasvaa erilaisia alppiruusuja, pieniä pensaita ja muotoonleikattu puu. Maanpinta on peitetty kuorikatteella, jotta rikkaruohot pysyisivät loitolla. Korkea kukkapenkki on rakennettu samanlaisista kivilaatoista, joilla tontin sisäänajotie ja talolle johtava kulkukäytävä on päällystetty. – Pidän siitä, että tontilla vallitsee järjestys ja tulen iloiseksi joka päivä, kun tulen kotiin ja näen pienen pihani.

Olen ylpeä siitä, että sain aikaiseksi näin inspiroivan etupihan, hän sanoo. Ankica on itse istuttanut kaikki puut ja kukat. Hän käyttää joka viikko useita tunteja pitääkseen pihansa kauniina. – Mielestäni piha on hyvä sellaisena kuin se nyt on. 1
kirsikkapuu
2 isomaksaruohoja
3
alppiruusu
4 syreeni
5
koiranheisipensaita
6
laventelia
7 puksipuu
8 mehitähtiä.

Ankican puutarhanhoitovinkit

  1. Valitse helppohoitoisia kasveja, joita ei tarvitse kastella koko ajan.
  2. Istuta kirsikkapuu. Sen kukinta-aika ei ole pitkä, mutta se on huikean kaunis.
  3. Paljas maa houkuttelee rikkaruohoja. Käytä maan peittoon laventelia, isomaksaruohoa tai kuorikatetta.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kirsikkapuu maanpeitekasvi muotoonleikattu pensas reunakasvi