MAINOS

Kissa sytytti tulipalon – koti ja lemmikit pelastuivat

Talo

Hälytyskeskus sai savuhälytyksen Heikkilän perheen kotoa aamupäivällä, ja hälytyskeskuspäivystäjä soitti välittömästi perheen isälle. Hän ei ollut varma, ovatko lapset kotona. Apu oli saatava paikalle heti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tulipalo syttyi, kun Heikkilän perheen hoitokissa hyppäsi liedelle. Kissa oli hamunnut lieden päällä olevaa kakkua ja saanut jotenkin hellan levyn päälle. Levy ja kakkulautanen kuumentuivat niin paljon, että lautanen räjähti. Kakku alkoi kärytä, kakkukupu kuumeni ja vieressä olevat muovikipot sulivat.

– Koko paikka oli täynnä savua, perheen äiti Paula Heikkilä sanoo.

Ovatko lapset kotona?

Kun Verisuren hälytyskeskus sai savuhälytyksen, hälytyskeskuspäivystäjä soitti heti perheen isälle varmistaakseen tilanteen. Perheen isä ei ollut varma, ovatko perheen lapset kotona.

– Kamerailmaisimen kuvat vahvistivat, että Heikkilöiden talossa on tulipalo. Pelastuslaitoksen lisäksi paikalle hälytettiin välittömästi myös ensihoito, koska epäiltiin, että talossa on ihmisiä, sanoo Verisuren hälytyskeskuksen päivystäjä Jukka Reilin.

Pian selvisi, että lapset olivat ehtineet lähteä kouluun ja päivähoitoon ennen tulipalon syttymistä. Paula Heikkilällä oli kuitenkin huoli kotona olevien lemmikkien kohtalosta.

– Talon edusta oli täynnä hälytysajoneuvoja. Kun ajoin pihalle, ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt on käynyt huonosti.

Apu nopeasti paikalla

Pelastuslaitos ehti paikalle seitsemässä minuutissa hälytyksestä. Palomiehet tulivat sisään talon takaovesta, ja alkava tulipalo oli nopeasti sammutettu. Lemmikit saatiin heti turvaan.

– Jos meillä ei olisi ollut hälytysjärjestelmää, lemmikkieläimet olisivat kuolleet. Kukaan ei olisi kuullut, jos tavalliset palohälyttimet olisivat soineet, sillä naapurimmekin ovat päivisin töissä, Heikkilä kertoo. 

– Nyt kun tämä on koettu, tiedämme, että vaikka jotain tapahtuisi, se ei tarkoita pahimman mahdollisen toteutumista. Se ei pääse niin pitkälle.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hälytin hälytinjärjestelmä hälytys kodin turvallisuus savuhälytys tulipalo tulipaloriski verisure