Älä säikähdä pimeällä varikkoalueella – tämä on vain polttoainesäiliö

Piha

Markkinoille on hiipinyt kissan muotoinen polttoainesäiliö, joka on sekä turvallinen että pirteän näköinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kissanmallinen polttoainesäiliö on Muovi- ja metallituotteita suunnittelevan ja valmistavan Finncont Oy:n uutuus. Neljä vuotta sitten lanseerattu ulkokuoreltaan possun muotoinen Nafta-Nasu polttoainesäiliö saa rinnalleen kissan muotoisen Nafta-Catin. Kyseessä on polyeteenimuovista rotaatiovalamalla valmistettu maanpäällinen varastosäiliö polttoaineille.

– Suomessa on noin 300 000 kappaletta maanpäällisiä polttoainesäiliöitä, joista iso osa on yli 30 vuotta vanhoja ja tarkastamattomia. Me halusimme tuoda markkinoille uusimman standardin mukaan valmistetun polttoainesäiliön, joka on sekä turvallinen että pirteän näköinen, kertoo Timo Linjamaa Finncontista.

Säiliön suunnittelun lähtökohtana on ollut tarjota vaihtoehto Nafta-Nasulle, koska esimerkiksi maitotilojen pihaa koristamaan ei ensisijaisesti haluta possua. Polttoainesäiliö täyttää myös kaikki teollisuudenalan vaatimukset, joten se on vaihtoehto myös teollisuuteen.

Nafta-Catti on turvallinen ja helppo käyttää. Kaikki tankkauslaitteet ovat keskitetysti suojattuna lukittavan kannen alla. Suojakansi toimii kaasujousikevennyksellä. Varusteisiin kuuluu 2” täyttö nokkavipuliittimestä sekä ylitäytönestin. Lisäksi säiliössä on pinnankorkeuden mitta-asteikko.

Polttoainesäiliö on valmistettu lieriösäiliöstandardin SFS-EN 13341 mukaan

Nafta-Nafta-katti polttoainesäiliö - tankkauslaitteet

Ulkokuoren yläosa toimii sade- ja pölysuojana, ja alaosana on 110-prosenttinen valuma-allas. Valuma-allas takaa säiliön turvallisuuden ja mahdollistaa sen käytön myös pohjavesialueilla. Käyttökokemukset osoittavat, että säiliöön ei kondensoidu vettä, joten polttoaine säilyy puhtaana.

  • Sisäsäiliön nimellistilavuus on 3000 litraa, ja siinä on teräksinen huoltoluukku.
  • Säiliön paino tyhjillään varusteineen on noin 350 kiloa, ja se on tyhjänä helposti siirreltävissä rakenteen alla olevasta trukkikotelosta.
  • Mitat ovat 2190 mm x 2235 mm x 2290 mm (l x k x p).
  • Säiliö on vakioväriltään vaaleanharmaa ja huoltoluukun suojakansi tummanharmaa.
  • Yleisin tankkausvarustus on sähköpumppu 230VAC (55 l/min), jakeluletku 3,7 m, automaattipistooli ja polttoainemittari.
  • Varustukseksi on valittavissa myös muita pumppuja, kuten akkupumppu tai tehopumppu 400VAC (noin 100 l/min).
  • Lisävarusteiksi on saatavissa imu- ja paluuyhteet esimerkiksi lämmityspolttimelle sekä polttoainesuodattimet.

 

Lisätietoja: www.finncont.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

nafta polttoaine polttoaineen varastointi polttoainesäiliö


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: