MAINOS

Kivi suoraan luonnosta

SisustusTalo

Luonnollinen prosessoimaton kivi on turvallinen, kaunis ja vahva rakennusmateriaali, joka ei haalistu tai kulu vaan kestää aikaa ja katseita.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kivi on luonnollinen ja ekologinen materiaali, eikä sen valmistuksessa verhoilu- tai sisustuskäyttöön tarvita liimoja tai käsittelyaineita.

Se on kaunis ihan sellaisenaan ja tuo arvokkuutta ja tyylikkyyttä sekä perinteiseen että moderniin arkkitehtuuriin ja sisustukseen. Sitä voi käyttää talon ulkoverhouksissa, sokkeleiden ja kellareiden verhouksissa sekä kodin sisätilojen verhouksissa.

Kivi on paitsi upean näköinen, niin myös kova, eli kestää aikaa, kulutusta sekä kolhuja. Sitä ei syö tuulen tuiverrus, rankka sade tai paahtava aurinko, eikä sitä tarvitse huoltaa.

Kahta tismalleen samanlaista kiveä ei ole, vaan jokainen kivi on omanlaisensa yksilö. Kivi on siis myös jännittävä ja yllättäväkin. Joukossa on pinnaltaan pelkistettyjä ja sileitä tai enemmän kolmiulotteisia, pinnaltaan rouheampia kiviä. Paksuudet vaihtelevat 5–40 mm:n välillä mallin mukaan.

Ilman haitallisia aineita

Parhaimmillaan kivet ovat aitoa kiveä suoraan luonnosta ilman mitään keinotekoisia materiaaleja.

”Emme käytä mallistomme kivissä valmiita levyjä, koska silloin niissä pitäisi käyttää liimaa ja siinä on haitallisia aineita”, kertoo Polarkiven Sami Vahlfors. ”Jokainen kivi on irrallaan ja seinä rakennetaan paikan päällä.”

Irrallisista kivistä rakennetussa seinässä on terveysnäkökulman lisäksi toinen suuri etu: seinästä tulee luonnollisen näköinen, ehyt ja tyylikäs kokonaisuus ilman häiritseviä elementtien saumoja.

Polarkivi-malliston kivet ovat liuskekiveä, kvartsikiveä, marmoria tai kalkkikiveä. Värimaailma kuvastaa luontoa parhaimmillaan: mustan, harmaan, valkoisen ja beigenkin sävyjä. Eri kiviä yhdistelemällä syntyy oma persoonallinen kokonaisuus.

Suunnitteluapua alkuun

Kivet voi kiinnittää kivipinnoille sekä useimpiin levyseiniin. Suunnitteluun kannattaa pyytää ammattilaisen apua.

”Käyn tapaamassa asiakkaita ja tutustun heidän projektiinsa. Voin kertoa, miten he voisivat käyttää kiveä ja heille ehdotukseni kivimallista ja asennustavasta”, Vahlfors kertoo ja vinkkaa vielä, että suunnittelupalvelu on asiakkaalle maksuton.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kalkkikivi kivi kvartsikivi liuskekivi marmori Polarkivi Polarkivi Oy verhoilukivi