MAINOS

Kodin energiankäyttö – tehostamalla säästät energiaa ja rahaa

Lämmitys

Tehostettu kodin energiankäyttö säästää rahaa ja pitää samalla huolen asumisterveydestä ja -viihtyisyydestä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kodin energiankäyttö tulee fiksummaksi, kun havaitsee oman energiankulutuksen ja poikkeavan kulutuksen syy- ja seuraussuhteet. Omalla toiminnalla on merkitystä myös taloyhtiöissä koko taloyhtiön energiatehokkuuteen.

Energian taloudellisella käytöllä kotitaloudet voivat pienentää sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvonnan ja Kiinteistöliiton tarjoamissa koulutuksissa saa tietoa suunnitelmallisesta kiinteistönpidosta ja järkevästä energiankäytöstä asunnoissa ja taloyhtiössä.

Lämmitysenergian, kiinteistösähkön ja veden osuus esimerkiksi taloyhtiön kustannuksista voi olla peräti 40 prosenttia. Asukkaat voivat kuitenkin säästää paljon rahaa käyttämällä energiaa järkevästi.

kodin energiankäyttö

Tasaisilla asuntojen huonelämpötiloilla mahdollistetaan viihtyisät asuinolosuhteet.

Kodin energiankäyttö kuntoon – vinkkejä energiansäästöön

  • Tasaisilla asuntojen huonelämpötiloilla mahdollistetaan viihtyisät asuinolosuhteet. Tarvittaessa taloyhtiössä on toteutettava lämmitysverkoston perussäätö ja etsittävä omaan taloyhtiöön sopiva lämmityksen säätökäyrä.
  • Kerrostaloissa 25-35 prosenttia lämmöstä karkaa koneellisen poistoilmanvaihdon kautta ulos. Energiataloutta voidaan parantaa poistoilman lämmöntalteenotolla, ei heikentämällä ilmanvaihtoa.
  • Ikkunoiden ja ovien tiivisteet on pidettävä kunnossa, niin vedon tunne vähenee ja lämpö pysyy sisällä huoneessa. Samalla asumisviihtyvyys paranee.

 

Lisätietoja: www.kiinteistoliitto.fi

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energian kulutus energian säästö energianeuvonta