Kodin sähkölaitteen ostajan TOP5-vinkit

Keittiö
Kodin sähkölaitteiden kasvava käyttö ja laitemäärät nostavat kulutusta vaikka itse laitteet ovatkin entistä energiatehokkaampia. Lue vinkit!

Kotitaloussähkön kulutus – ilman lämmitykseen kuluvaa energiaa – on pysynyt viime vuosina lähes ennallaan, sillä vaikka laitteet itsessään kuluttavat vähemmän energiaa, on niiden käyttö ja määrä lisääntynyt.

Lue vinkit kodin sähkölaitteen ostajalle

1. Hanki sähkölaite vain tarpeeseen

Mieti, onko hankinta oikeasti tarpeellinen vai voisiko laitteen vain vuokrata tai lainata? Tarvitaanko taloudessanne useita televisioita, pelikonsoleita, tietokoneita jne.

2. Hanki omaan käyttöön sopiva, oikean kokoinen laite

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Liian suuri tai liian pieni laite aiheuttaa turhaa kulutusta: liian suurella pyykinpesukoneella pestään vajaita koneellisia usein kun pyykkiä ei tule tarpeeksi. Liian pienellä koneella joutuu suuressa perheessä pesemään pyykkiä liian usein, joten kulutus kasvaa.

3. Vertaile laitteiden energiankulutuksia – hyödynnä energiamerkintöjä

Energiamerkintä löytyy jo nyt kaikista suurista kodinlaitteista sekä televisioista. Merkintää kannattaa hyödyntää ja vertailla laitteiden energiankulutuksia. Muista kuitenkin, että käyttö ratkaisee: tehokkainkin laite kuluttaa energiaa turhaan jos sitä käytetään turhaan, se sijoitetaan väärin eikä siitä pidetä huolta.

4. Etsi markkinoiden tehokkaimmat laitteet

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Markkinoiden energiatehokkaimmat kodinkoneet löytyvät helpoiten Motivan Topten-Suomi.fi -palvelusta. Vertailemalla laitteita ja valitsemalla itsellesi sopivan, oikean kokoisen laitteen voit vaikuttaa merkittävästikin hankkimasi laitteen kulutukseen.

Kun etsit kotiin uusia laitteita, lamppuja, toimistolaitteita tai autoja, voit tarkistaa palvelusta tehokkaimmat vaihtoehdot. Palvelu toimii niin läppärillä, tabletilla kuin mobiilisti.

5. Tutustu laitteen käyttöön ja sijoitukseen jo ennalta

Apua ja vinkkejä laitehankintoihin ja neuvoja laitteiden oikeasta käytöstä sekä sijoituksesta löydät esimerkiksi Motivan Ostajan oppaasta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja:
www.motiva.fi/ostajanopas
www.topten-Suomi.fi