Kodin sähköt kuntoon – pistorasioissa ja valopisteissä yleisimmin puutteita

Talo
Sähkötyöt ovat niitä talon töitä, jotka on jätettävä ammattilaiselle. Jos ei ole ihan varma, missä kunnossa talon sähköt ovat, sähköurakoitsija voi tehdä sähköistyksen kuntotarkastuksen yhdellä käynnillä.

Kaikki omakoti- ja pientaloasujat tarvitsevat sähköurakoitsijaa rakennusvaiheessa mutta myös silloin, kun kodissa tehdään remonttia tai pitää korjata jotain. Sähkön kanssa ei voi leikkiä, joten työhön tarvitaan aina osaava ja pätevä ammattilainen.

Usein kodin sähköistyksen suurimmiksi puutteiksi koetaan liian vähäinen pistorasioiden ja valopisteiden määrä tai käytön kannalta väärät sijainnit. Pistorasioiden tummuminen ja särinä herättävä aiheestakin epäilyksiä – silloin kannattaa kutsua pikimmiten ammattilainen paikalle.

Sähköurakoitsija kannattaa myös pyytää kotikäynnille, jos rakennuksessa on maallikoiden tekemiä asennuksia tai sulakkeet palavat jatkuvasti.

Sähköistyksen kuntokartoitus antaa helposti ja nopeasti tiedon kiinteistön tai huoneiston kiinteiden sähköasennusten tilasta. Siitä selviää, onko kodin sähköistyksessä vaaraa aiheuttavia vikoja tai puutteita. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Samalla käynnillä asiansa osaavalta sähköurakoitsijalta voi saada ideoita siihen, miten oman kodin sähköistyksen tasoa saisi paremmaksi.

Sähköurakoitsijaa kaivataan useimmiten siksi, että pistorasioita pitää korjata tai niiden paikkoja vaihtaa. 

Luotettava sähköurakoitsija löytyy helposti yhdestä palvelusta

Alan järjestöjen ylläpitämä Löydä sähkömies -palvelu on kätevä paikka löytää oman lähialueen sähköurakoitsijat. 

Kaikki palvelussa olevat urakoitsijat ovat Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäseniä, ja heillä on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin myöntämät sähköasennusoikeudet.

Sähkötyötä ei kannata jättää tilaamatta ammattilaiselta, jotta säästäisi kustannuksissa muutaman euron. Sähköurakointi nimittäin on jatkuvaa koulutusta vaativaa luvanvaraista ammattityötä, eikä poikkea hinnoittelultaan muista vastaavista töistä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sähköasennustyöstä saa kotitalousvähennyksen. 

Klikkaa itsesi Löydä sähkömies -palveluun tästä.

 

Lähde: Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kuvat: Anne Yrjänä