Kodin tekstiilit raikastuvat ja kuivuvat monipuolisessa tuuletustelineessä

Piha

Kodin tekstiilejä kannattaa tuulettaa säännöllisesti ulkoilmassa, koska sillä tavalla koko koti pysyy raikkaana ja mahdollisimman pölyttömänä. Monikäyttöisen tuuletustelineen teleskooppivarsille saa levitettyä matot, vuodevaatteet ja pyykit. Kun teline ei ole käytössä, varret saa käännettyä seinää vasten pois tieltä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Erityisesti talvella mattojen ja muiden kodin tekstiilien tuuletus raikastaa koko kotia, koska pakkasen tiedetään nujertavan tehokkaasti pölypunkkeja. Talvella harmillinen ongelma kuitenkin on tamppaustelineen peittyminen lumeen. 

­– Idea Duster-tuuletustelineisiin syntyi käytännön ongelmasta. Pihalla oleva mattoteline uppoaa runsaslumisena talvena hankeen, ja tuuletus- ja tamppaushommiin päästääkseen on ensin ryhdyttävä lumitöihin. Lempääläinen Mika Korkatti kyllästyi kaivamaan mattotelinettä lumesta ja päätti kehittää paremman vaihtoehdon, kertoo Pislan myyntijohtaja Jarkko Kaartinen.

Korkatin oivallus uudenlaisesta mattotelineestä jalostui monipuoliseksi Duster-tuuletustelineeksi, joka asennetaan talon seinään halutulle korkeudelle. Asennuksen voi tehdä parvekkeelle, terassille tai vaikka autokatokseen, jossa teline on suojassa sateelta ja lumelta. Seinäasennus helpottaa myös ruohonleikkuuta, koska mattoteline ei vie tilaa nurmikolta.

 

↑Pyykit pysyvät tuulessakin paikoillaan Isopoika-pyykkipojilla, jotka on tehty tuuletustelineen varsien mittoihin.

↑Dusterin voi asentaa parvekkeelle, jossa kodin tekstiilit saavat tuulettua kaikessa rauhassa.

Teleskooppivarret kantavat jopa 20 kilon painon

Kodin tekstiilien tuulettaminen on tehokas siivouskeino, joka auttaa pitämään koko kodin raikkaana ja pölyttömänä. Peittojen ja muiden tekstiilien säännöllinen tuulettaminen pidentää niiden käyttöikää ja vähentää pesutarvetta.

– Varsinkin luonnonkuidut rakastavat raikasta ulkoilmaa. Talviaikaan tekstiilien tuulettamisesta saadaan irti suurin hyöty, Kaartinen vinkkaa.

Alumiiniset varret kestävät suurempiakin painoja, 10–20 kiloa mallin mukaan. Varret kääntyvät 114 astetta, mikä antaa hyvin työskentelytilaa.

– Mattojen kääntäminen onnistuu helposti, kun tuo toisen varren kiinni mattoon ja heilauttaa maton toisen pään sen yli, Kaartinen kuvailee.

­

↑Mattojen tamppaaminen onnistuu Dusterin päällä vaivatta, koska mattoa kääntäessä voi hyödyntää kahta teleskooppivartta.

Vihdoinkin kuivatuspaikka lakanoille ja harrastusvarusteille

Duster-tuuletustelinettä voi käyttää myös pyykkien kuivatukseen. Jatkettavat teleskooppivarret sopivat erityisesti petivaatteiden kuivatukseen, mutta niillä voi kuivata pienempääkin pyykkiä.

Ulkokäyttöön tarkoitettujen Duster XL- ja L-mallien lisäksi on kehitetty sisäkäyttöön sopiva uusi M-malli. Siihen saa kuivumaan esimerkiksi jääkiekkovarusteet tai lumileikeissä kastuneet vaatteet.

– Mitoiltaan pienemmän telineen voi asentaa esimerkiksi kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen tai eteiseen. Eteisessä märät ulkovaatteet ja harrastusvälineet on helppo ripustaa varsille kuivumaan, Kaartinen kertoo.

Retkeily- ja harrastusvarusteiden kuivatukseen Duster-tuuletustelineet sopivat täydellisesti. Isommissa telinemalleissa jatkettaville teleskooppivarsille mahtuu levittämään kuivumaan esimerkiksi makuupussit ja telttakankaat. XL- ja L-malleissa teleskooppivarren maksimipituus on 160 senttimetriä.

Sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkin saaneet Duster-tuuletustelineet valmistetaan Pirkanmaalla. Niitä voi ostaa Pislan verkkokaupasta ja hyvin varustelluista rautakaupoista sekä tavarataloista.

↑Duster XL -tuuletustelineen päällä voi jopa huoltaa harrastusvälineitä. Kun teleskooppivarsia ei tarvitse, ne voi kääntää seinää vasten ja ottaa yhtä helposti käyttöön. 

Seinään kiinnitettävät tuuletustelineet: M, L ja XL

↑Duster XL -tuuletusteline, suositushinta: 599 €, kolme teleskooppivartta ja alas laskettava aputaso, korkeus 96 cm, teleskooppivarret: 96–160 cm, maksimipaino 20 kg per varsi.

↑Duster L-tuuletusteline, suositushinta: 349 €, kolme teleskooppivartta, korkeus 44 cm, teleskooppivarret 96–160 cm, maksimipaino 20 kg per varsi.

↑Duster M-tuuletusteline, kaksi kokoa, suositushinnat: 199 € (3 varrella) ja 249 € (6 varrella), korkeus 22,5 cm (3 varrella) tai 42 cm (6 varrella), teleskooppivarret: 51–86 cm, maksimipaino 10 kg per varsi.

https://www.pisla.fi/duster/

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Duster kuivatustelin kuivaustelin maton tamppaus mattoteline Pisla pyyheteline tamppaus tamppausteline tuuletusteline

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.pisla.fi/

Pisla Oy toimii maahantuojana, suunnittelijana, valmistajana ja jakelukanavana laajalle valikoimalle kodin rakentamisen, sisustamisen ja ruuanlaiton tuotteita. Pislan omia brändejä ovat Opa, Muurikka, Pisla HTT, Opa Lumo, Kotakeittiö by Muurikka, Demerx ja Duster.

Pisla Oy on vuodesta 1976 lähtien toimittanut tuotteita pääasiassa omilla tuotemerkeillään rakennus- ja rautakaupoille sekä sisustusliikkeille. Kuluttajia palvelemme myös omissa myymälöissämme sekä verkkokauppojemme kautta. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Viitasaarella. Pisla Oy:n omistaa ruotsalainen pörssiyhtiö Volati AB ja sen Trading-divisioonan tytäryhtiö Volati Hem och Beslag Finland Ab.

Lue lisää: Pisla Oy