MAINOS

Kodinohjausjärjestelmä uuteen taloon – uusin tekniikka ohjaa asuntomessukotia Vantaalla

Lämmitys

Älykäs tekniikka ohjaa Villa Kapeen toimintoja Vantaan Asuntomessuilla. Kodinohjausjärjestelmä auttaa säästämään energiaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Myös mobiilisti ohjattava ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmä tuo asumiseen mukavuutta, turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Ratkaisu sisältää muun muassa astronomisen kellon.

Vantaan Asuntomessujen Villa Kapee -kohteeseen on asennettu älykäs talotekniikkajärjestelmä. Kohteessa älyohjauksen piiriin on liitetty valaistuksen päälle ja pois -kytkennät sekä himmennykset, verhomoottorien ohjaukset ja ovipuhelin. Toimintoja voidaan ohjata kodin seinään asennetun kosketusnäytön lisäksi myös älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella sekä perinteisesti suoraan katkaisijasta.

Järjestelmän avulla voidaan luoda helposti erilaisia valaistuskokonaisuuksia tunnelmaan ja tilanteeseen sopiviksi. Sisäänrakennettu astronominen kello seuraa vuodenkierron myötä vaihtuvia valaistusolosuhteita ja ohjaa ulkovalaistuksen päälle ja pois esimerkiksi auringonnousun ja -laskun mukaan. Myös auton lämmitystolppa voidaan säätää toimimaan haluttuna aikana.

Kodinohjausjärjestelmä auttaa säästämään jopa 30 % energiankulutuksesta

”Järjestelmä edistää ympäristöystävällistä energiankäyttöä ja säästää sähkölaskussa. Rakennusautomaation avulla voidaan saavuttaa 10 – 30 prosenttia alhaisempi energiakulutus mukavuudesta tinkimättä. Valaistuksen osalta säästöpotentiaalia on jopa 40 prosenttia. Älykäs kodinohjaus paitsi säästää rahaa myös pienentää asumisen ekologista jalanjälkeä”, tuotepäällikkö Tiina Pasi ABB:ltä sanoo.

Kodin turvallisuutta lisää mahdollisuus säätää valaistusta ja verhoja siten, että ne simuloivat asukkaiden läsnäoloa talon ollessa tyhjillään. Järjestelmään liitetty ABB-Welcome-ovipuhelin tuo kosketusnäytölle videokuvan ulko-ovelta, kun ovikelloa soitetaan. Myös oven avaus onnistuu kosketusnäytön kautta. Asukkaiden poissaollessa järjestelmä tallentaa vierailut kuvina.

Valaistuksen, ovipuhelimen ja verhojen lisäksi järjestelmään voidaan liittää myös ilmanvaihto, lämmitys ja jäähdytys.

 

Talotekniikka - mobiiliohjaus

Älykäs tekniikka ohjaa Villa Kapeen toimintoja Vantaan Asuntomessuilla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kodinohjausjärjestelmä talotekniikka älykoti