Koeajossa Nilfisk -imuroiva lattiapesuri

Keittiö Kylpyhuone Sisustus
Nilfisk tuli markkinoille kuluttajille tarkoitetulla uudella pölynimurin ja lattiapesurin yhdistelmällä. Mallin nimi on Combi Washer -imuroiva lattiapesuri. Kokeilimme, miten laite toimii.

 

Ulkoisesti laite muistuttaa paljon tällä hetkellä suosittuja varsi-imureita, mutta koska pesuri vaatii paljon virtaa, on se kytkettävä verkkovirtaan. Sähköjohdon saakin käytön jälkeen näppärästi kelattua kahvassa oleviin pidikkeisiin.

Koneessa on kaksi erillistä säiliötä. Etupuolella kannen alla oleva säiliö on likasäiliö, johon kertyy pesurin likavesi, sekä normaalin imuroinnin roskat. Pienet roskat ja pöly vangitaan pestävään suodattimeen. Varren takapuolella on lattioiden pesuun tarkoitettu säiliö, johon laitetaan sekä vettä että tarvittaessa pesuainetta. Läpinäkyvään säiliöön on merkitty selkeästi miten paljon vettä ja pesuainetta tulee laittaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pesurissa on pyörivä harja, joka on pääosin pehmeä, mutta joukossa on myös kovempia harjaksia jotka irrottavat lian tehokkaasti esimerkiksi kaakelien saumoista. Pesuainetta voi annostella sekä manuaalisesti itse, tai käyttää kahvassa olevaa automaattiasentoa. Laite sekä levittää että imee takaisin pesuveden markkinoilla olevien ikkunapesurien tapaan.

Laite liikkuu käytössä kevyesti ja pesuvettä jää lattiaan hyvin ohuesti. Imurin pää mahtuu melko matalienkin huonekalujen etuosan alle, jolloin niitä ei tarvitse alkaa erikseen siirtämään. Varsi myös kääntyy pesupäässä olevan nivelen ansiosta mikä helpottaa käyttöä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Likainen pesuvesi kertyy etuosan säiliöön ja vasta kun säiliön irrottaa tyhjennystä ja pesua varten, huomaa miten tehokkaasti pesuri toimii. Vesi oli aivan sameaa vaikka lattiat eivät päällisin puolin näyttäneet likaisilta. Toisaalta, mitä kahden koiran taloudessa syksyn keleillä voisi muuta odottaakaan kuin likaisia lattioita.

Pesun jälkeen myös itse pesuri pitää pestä. Kone laitetaan sen mukana tulevaan pesukaukaloon, johon laitetaan hieman puhdasta vettä. Sitten kone saa hetken pestä itsensä, jolloin harjaosa puhdistuu. Likasäiliö tyhjennetään ja huuhdellaan kunnolla. Lisäksi säiliössä oleva suodatin pitää huuhdella veden alla. Osien annetaan kuivua ennen kuin ne asennetaan takaisin paikoilleen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kokonaisuutena laite oli juuri sitä mitä tämän hintaluokan (349 €) koneelta sopii odottaakin. Käytettävyys on helppoa ja pesulopputulos on hyvä. Erityisen järkevä hankinta talouksiin jossa on runsaasti kovapuista, laminaatti,- laatta-, tiili-, vinyyli- tai linoleumlattiaa sekä pieniä lapsia ja kotieläimiä jotka sotkevat lattioita.