Tekemisen ilosta syntyi kolmiulotteinen koivumetsä

SisustusTalo

Keminmaalainen Pirjo Laitila loihti rintamamiestalonsa eteiseen ihastuttavan koivumetsän. Näin hän sen teki!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kodin laittaminen ja nikkaroiminen sujuu ensihoitaja Pirjo Laitilalta. Jo ihan pienenä tyttönä hän oli puuseppäisänsä apulaisena erilaisissa kunnostus- ja remonttihommissa.   

Ostettuaan 1950-luvun rintamamiestalon Laitilan mieleen alkoi tulvia vaikka mitä kivoja uudistuksia. Hän aloitti tuomalla eteiseen aivan uuden ilmeen.

– Purin pois ison vaatekaapin, jonka takana oli kananmunankeltainen lastulevyseinä. Seinässä oli kolojakin, joten jotain sille piti tehdä, Laitila kertoo.

– Olin jo kuukausia aiemmin ostanut koivumetsätapetin, mutta se oli vielä jäänyt käyttämättä. Nyt tuli mieleen, että tähän eteiseen se sopisi.

Ja niinhän se sopikin, sillä eteisestä tuli aivan ihastuttava – aivan kuin tulija päätyisi suoraan suomalaiseen koivumetsään.

← Eteisen ilme muuttui melkoisesti, kun kananmunankeltainen seinä peittyi suomalaiseen koivumetsään. 

← Vihreä matto viimeistelee kokonaisuuden.

Kahdelle seinälle upea lopputulos

Ensin Laitila laitoin tapetin yhdelle seinälle. Sitä oli vain neljä palasta, eikä se yhdellä seinällä näyttänyt erityisen hyvältä.

– Otin saman tien palat irti ja asettelin uudelleen kahdelle seinälle, mistä syntyi kolmiulotteinen vaikutelma. Puunrunko osui vielä hienosti oven karmiin ihan kuin se kuuluisi siihen, Laitila kertoo.

Pirjo viimeisteli työn laittamalla tapetin pieliin kapeat muovilistat, jottei se pääse rispaantumaan. Lattialle hän hankki vielä vihreän ruohomaton, jollaisia käytetään myös terasseilla. Eteisen ilmeen viimeisteli isän tekemä puupenkki.

– Istuin seinän edessä iso kahvikuppi kädessä ja ihastelin hienoa lopputulosta. Ajattelin, että tällainen syntyi ihan vaan tekemisen ja onnistumisen ilosta, Pirjo kertoo.

– Ihmiset ovat käyneet ihastelemassa ja hämmästelemässä tapetin kolmiulotteisuutta.

← Ennen tapetointia tausta kannattaa tasoittaa, jotta lopputuloksestakin tulee tasainen. Palasista muodostuva kuvatapetti on hyvä levittää ja tarkistaa ennen liisteröintiä.

Pirjon vinkit onnistuneeseen tapetointiin

1 Lue tarkasti tapetin mukana tulevat ohjeet.

2 Jos olet valinnut maisematapetin, avaa ja levitä se ennen kiinnittämistä, että näet, miltä se näyttää. Tarkista, että kuvaan kuuluvat palat ovat mukana ja kuva katkeaa fiksusti. Tutki tapetti tarkoin myös värivirheiden varalta.

3 Ennen tapetin kiinnittämistä tasoita seinä ja täytä mahdolliset kolot, jotta lopputuloksesta tulee tasainen.

4 Tartu ennakkoluulottomasti toimeen! Jos olet askarrellut lapsena, tapetointi sujuu varmasti ihan helposti.

← Vessan ovi näyttää portilta metsään. Vaikutelma on todellakin kolmiulotteinen. Isän tekemä penkki sopii tähän maisemaan. Alla eteinen ennen uudistusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

eteisen uudistus koivutapetti kolmiulotteinen tapetti kuvatapetti tapetointi tapetti


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: