MAINOS

Eteisen tapetointi sujui kuin leikki vain

SisustusTalo

Keminmaalainen Pirjo Laitila loihti rintamamiestalonsa eteiseen ihastuttavan koivumetsän. Näin eteisen tapetointi onnistui!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kodin laittaminen ja nikkaroiminen sujuu ensihoitaja Pirjo Laitilalta. Jo ihan pienenä tyttönä hän oli puuseppäisänsä apulaisena erilaisissa kunnostus- ja remonttihommissa.  Nyt oli vuorossa eteisen tapetointi koivumetsäksi. 

Ostettuaan 1950-luvun rintamamiestalon Laitilan mieleen alkoi tulvia vaikka mitä kivoja uudistuksia. Hän aloitti tuomalla eteiseen aivan uuden ilmeen.

– Purin pois ison vaatekaapin, jonka takana oli kananmunankeltainen lastulevyseinä. Seinässä oli kolojakin, joten jotain sille piti tehdä, Laitila kertoo.

– Olin jo kuukausia aiemmin ostanut koivumetsätapetin, mutta se oli vielä jäänyt käyttämättä. Nyt tuli mieleen, että tähän eteiseen se sopisi: eteisen tapetointi toisi uutta eloa vanhaan taloon.

Ja niinhän se sopikin, sillä eteisestä tuli aivan ihastuttava – aivan kuin tulija päätyisi suoraan suomalaiseen koivumetsään.

kananmunankeltainen seinä

Eteisen ilme muuttui melkoisesti, kun kananmunankeltainen seinä peittyi suomalaiseen koivumetsään.

koivutapettiseinä, eteisen tapetoiminen

Vihreä matto viimeistelee kokonaisuuden.

 

Kahdelle seinälle upea lopputulos

Ensin Laitila laitoin tapetin yhdelle seinälle. Sitä oli vain neljä palasta, eikä se yhdellä seinällä näyttänyt erityisen hyvältä.

Otin saman tien metsätapetin palat irti ja asettelin uudelleen kahdelle seinälle, mistä syntyi kolmiulotteinen vaikutelma. Puunrunko osui vielä hienosti oven karmiin ihan kuin se kuuluisi siihen, Laitila kertoo.

Pirjo viimeisteli työn laittamalla tapetin pieliin kapeat muovilistat, jottei se pääse rispaantumaan. Lattialle hän hankki vielä vihreän ruohomaton, jollaisia käytetään myös terasseilla. Eteisen ilmeen viimeisteli isän tekemä puupenkki.

– Istuin seinän edessä iso kahvikuppi kädessä ja ihastelin hienoa lopputulosta. Ajattelin, että tällainen syntyi ihan vaan tekemisen ja onnistumisen ilosta, Pirjo kertoo.

– Ihmiset ovat käyneet hämmästelemässä tapetin kolmiulotteisuutta.

eteisen tapetointi alkaa tapetin mittaamisella

Ennen tapetointia tausta kannattaa tasoittaa, jotta lopputuloksestakin tulee tasainen. Palasista muodostuva kuvatapetti on hyvä levittää ja tarkistaa ennen liisteröintiä.

Näin onnistuu eteisen tapetointi

  1. Lue tarkasti tapetin mukana tulevat ohjeet.
  2. Avaa ja levitä maisematapetti ennen kiinnittämistä, että näet, miltä se näyttää. Tarkista, että kuvaan kuuluvat palat ovat mukana ja kuva katkeaa fiksusti. Tutki tapetti tarkoin myös värivirheiden varalta.
  3. Ennen tapetin kiinnittämistä tasoita seinä ja täytä mahdolliset kolot, jotta lopputuloksesta tulee tasainen.
  4. Tartu ennakkoluulottomasti toimeen! Jos olet askarrellut lapsena, tapetointi sujuu varmasti ihan helposti.

Eteisen seinässä on koivutapetti

Vessan ovi näyttää portilta metsään. Vaikutelma on todellakin kolmiulotteinen. Isän tekemä penkki sopii tähän maisemaan.

valkoinen ovi eteisessä

Eteinen ennen uudistusta.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

eteisen uudistus koivutapetti kolmiulotteinen tapetti kuvatapetti tapetointi tapetti