MAINOS

Kokki voi itse säätää keittiön valon määrää ja lämpöä

KeittiöSisustus

Kotona perheen kokki voi nyt tilanteen ja tunteen mukaan säätää sekä valon määrää että sen lämpötilaa yhdellä säätimellä. Led-valojen kehittyessä niiden ominaisuudet ovat ajaneet perinteisten halogen-valojen ohi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Perinteisen rintamamiestalon keittiö oli uudistettu täysin lähes 20 vuotta sitten. Kattoon oli saarekkeen yläpuolelle rakennettu palkki, jonka sisällä kulki ilmastointiputki. Palkin alapintaan ja kylkiin oli lisäksi asennettu halogeenispotit, jotka olivat noin vuosi sitten lakanneet toimimasta. Ilmeisesti muuntaja oli tullut tiensä päähän ja nyt oli aika korjata tilanne.

Keittiössä tehdään ruokaa erityisesti viikonloppuisin sekä valoisaan aikaan että illan hämärtyessä, jolloin valon määrä vaihtelee paljon. Silloin valaistuksen portaaton säätö on kotikokille tärkeää, jotta näkee työskennellä turvallisesti. Lisäksi valmiin ruoan esillepano ja tarjoilu oikeassa valaistuksessa on ”puoli ruokaa”, jolloin myös oikean värisellä valolla on suuri merkitys. Suomalaisella Ledstorella on kompakti ja helposti asennettava CCT-ledvalaisinpaketti tähän tarkoitukseen.

CCT- valaisimien värinlämpötilaa pystyy säätämään tarpeen mukaan. Ledstoren valaisimissa tämä tarkoittaa 2700 – 5300 Kelvinin haarukkaa. 2700 K vastaa noin kynttilän valon lämpötilaa eli selkeästi kellertävää valoa, kun taas yli 5000 Kelvinin väri on jo kylmän sinistä.

↑ Kylmempi valo tekee keittiöstä hieman kalsean.

↑ Lämmin valo taas luo keittiöön mukavan tunnelman.

Pyöreää painiketta painamalla valot saadaan päälle ja pois. Painikkeessa on sekä himmennys,- että värilämpötilan säätö. Kun valot on painettu päälle, niin tuplaklikkaamalla painiketta voidaan vaihtaa himmennyksen ja portaattoman värilämpötilasäädön välillä. Lisäksi valot syttyvät aina siihen värilämpötilaan ja himmennystasoon, johon ne on sammutettaessa jätetty.

Ledstoren paketti on helppo asentaa. Valot kytketään ketjussa muuntajaan 3-johtimisilla johdoilla, joka on sähköverkossa. Muuntaja ja säädin paritetaan keskenään jonka jälkeen paketti on käyttövalmis. Koko paketti maksaa  412 euroa.

Lisätietoja ledstore.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

CCT-valaisin led spotti LedStore Ledstore.fi ledvalo värilämpötila


Lisää samasta aiheesta