Kontin kokoinen muuttovalmis huvila – tutustu!

Mökki

Tutustu kontin kokoiseen muuttovalmiiseen huvilaan joka on siirrettävissä paikasta toiseen. Lue lisää!

Enkelrum viime vuosikymmenen puolivälissä Ruotsissa kehitetty pieni muuttovalmis huvila ja mielenkiintoinen tulokas Suomen mökkimarkkinoilla. Lue lisää!

Länsinaapurissamme nämä pikkumökit ovat nousseet suosioon, sillä kolmen kruunun maassa alle 15 neliön lisärakennukset eivät tarvitse rakennuslupaa.

–Enkelrumin isä Claes Grönwall suunnitteli pienhuvilan ensin itselleen. Sitten naapurit pyysivät Claesilta samanlaisen rakennuksen. Siitä Enkelrumin tarina sitten alkoi, Enkelrumin Suomen edustaja Heidi Lax kertoo.

Muuttovalmis huvila taipuu moneen käytöön

Lax kertoo ”yksiöhuvilan” saapuneen Suomeen pari vuotta sitten. Pientä huvilaa tilataan etenkin vapaa-ajan asuntojen vierastaloksi ja perheen nuorison majoituspaikaksi. Enkelrum taipuu kuitenkin moniin muihinkin käyttötarkoituksiin. Sitä on toimitettu muun muassa kotikuntosaliksi.

Kaikki Enkelrumit rakennetaan valmiiksi Tukholman lähistöllä sijaitsevassa tehtaassa ja niiden toimitusaika on noin kahdeksan viikkoa. Sesonkiaikana toimitus voi venyä muutamalla viikolla. 10–30 neliön kokoiset huvilat rahdataan asiakkaille kokonaisina kuorma-autolla ja nostetaan paaluperustuksille.

Huvila on siirrettävissä paikasta toiseen

Enkelrum-huvilan voi tilata myös saunavarustuksella.

Enkelrum-huvilan voi tilata myös saunavarustuksella.

Enkelrumin peruspakettiin kuuluu lämpöeristetty pienhuvila lämpöikkunoineen ja lämpölasiovineen, katto-, seinä- ja alapohjarakenteineen sekä sisäseinineen ja lattioineen. Myös sähköistys, spottivalaistus, ulkomaalaus sekä sadevesijärjestelmä kuuluvat mukaan. Lisävarusteina voi hankkia suoran sähkölämmityksen sekä kylpyhuone-, keittiö- ja saunapaketin. Lämpöeristetyt huvilat sopivat hyvin myös talvikäyttöön, joskaan eristys ei yllä aivan normaalin asunnon tasolle.

Suomeen toimitetut mallit ovat olleet toistaiseksi pulpettikattoisia, mutta Ruotsissa on saatavilla jo harjakattomallejakin.

– Useimmiten myymme huvilat muuttovalmiina, jolloin asiakkaan pitää huolehtia vain perustuksesta. Haluttaessa mallien ovien ja ikkunoiden paikat ja määrät ovat muutettavissa. Tarvittaessa voidaan tehdä myös väliseinä esimerkiksi alkoville. Lisäksi lattian pintakäsittely sekä sähköpistokkeiden ja kattospottien määrä ja sijainnit ovat muutettavissa.

Muuttovalmis huvila Enkelrum - sisustus

15-neliöisestä Enkelrum-huvilasta saa avaran vierasmajan.

Yksi Enkelrumin mielenkiintoinen ominaisuus on sen siirrettävyys. Sähkökaapelien ja muiden mahdollisten liittymien sekä sadevesirännien ja -kourujen irrottamisen jälkeen huvila voidaan nostaa perustuksiltaan ja kuljettaa haluttuun paikkaan.

– Ruotsissa esimerkiksi Skanska ja NCC käyttävät Enkelrumia siirrettävänä asuntomyyntitilana. Rakennusyhtiöille toimitetuissa malleissa on koukut katolla ja sähköistys on toteutettu kätevästi töpselillä. Terassi voidaan vielä nostaa ikkunaseinän eteen kuljetuksen helpottamiseksi, Lax sanoo.

Muuttovalmis huvila Enkelrum E20_fritidshus

Sähköistys ja spotti-valaistus kuuluvat Enkelrumin
toimitussisältöön


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

enkelrum kesämökki muuttovalmis huvila siirrettävä huvila vierasmaja