MAINOS

Koristeomenapuu kukkii näyttävästi kevätkesällä

Piha

Jaa sosiaalisessa mediassa

Koristeomenapuiden latvukset kukkivat runsaina pilvinä kevätkesällä. Syksyksi ne kasvattavat koristeelliset pienet hedelmät. Tutustu lajikkeisiin!

Koristeomenapuu kukkii touko-kesäkuun vaihteessa. Syksyksi ne kasvattavat koristeelliset pienet hedelmät.Koristeomenoista löytyy kauniita ja kestäviä lajikkeita. Lapissakin kestäviä ovat marjaomenapuu, siperianomenapuu ja Torniosta kotoisin oleva koristeomenapuun runsaasti kukkiva ja kauniita pieniä hedelmiä tekevä Peräpohjola-lajike

Meillä tunnetuimpia koristeomenalajikkeita ovat riippakasvuinen rautatienomenapuu ’Hyvingiensis’, paratiisiomenapuista ’Dolgo’, ’Erstaa’ ja ’John Downie’. Punakukkaisista lajikkeista perinteisimpiä ovat ’Royalty’, ’ Hopa’ ja ’Makamik’.

Suomessa on viljelyssä useita omia koristeomenapuulajikkeita

Suuri osa niistä on löydetty Helsingin puistoista. Näistä saatavilla ovat esimerkiksi ’Aamurusko’, ’Linnanmäki’, ’Kadetti’, ’Kirjailija’ ja ’’Rixi’.
Matalia lajikkeita ovat ’Linnamäki’ ja ’Rixi’. Muutkin koristeomenapuut voidaan pitää leikkaamalla halutun kokoisina. Tosin niitä ei ole tarpeen leikata yhtä runsaasti kuin satoa tuottavia omenapuita. Vapaasti kasvatettuina niille kehittyy kaunis ja yksilöllinen latvus.

 

Lisätietoja: Taimistoviljelijät ry, www.puutarhaliitto.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

koristeomenapuu koristepuut