MAINOS

Koti kuin vaahtokarkki – roosan värinen Älvsbytalo Sipoossa

Talo

Nina Sundbergin haave lapsuudenkodistaan kaatui huonokuntoisen talon purkamiseen. Vastuu tilan jatkamisesta sai Ninan kuitenkin rakennuttamaan uuden kodin samalle tontille. Uusi koti on nyt räikeän roosa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tyttöjen ihastuttava vaahtokarkkikoti

– Kyllä tytöt osaa, sanoo Älvsbytalon itselleen ja tyttärelleen Sipooseen rakennuttanut Nina Sundberg. Kokoaikaisesti lentoemäntänä ja osa-aikaisesti psykoterapeuttina työskentelevä Nina aloitti syksyllä vielä taideterapeuttiopinnot – ja tämän kaiken ohessa hän hoiti omakotitalon rakennuttamisprojektin. Isabella-tyttären pitää puolestaan kiireisenä opinnot Sibelius-lukion musiikkilinjalla.

Ninan puolitoistakerroksinen uusi Älvsbytalo kerää positiivista huomiota. Ihastuttavaa roosan väristä taloa on kuvailtu vaahtokarkiksi ja piparkakkutaloksi.

– Koko talo on ihana, toteaa Nina itse. – Tämä Älvsbytalon Suometar-talomalli oli ensimmäinen, johon ihastuin, kun aloin suunnitella talon rakennuttamista. Kaverini kehotti tutkimaan muutkin vaihtoehdot ja tutkinkin hyvin laajasti, mutta palasin sitten Suomettareen.

Ruotsinkielisenä Nina hankki tietoa myös ruotsalaisilta verkkosivustoilta. Suomalainen Älvsbytalo kuuluu ruotsalaiseen Älvsbyhus-konserniin, ja Ruotsissa Älvsbyhus on kotimarkkinoillaan myydyin talopakettivalmistaja. Nina vakuuttui talojen laadusta sekä hyvästä hinta-laatusuhteesta. Tärkeänä kriteerinä hän pitää myös yrityksen luotettavuutta, ja totesi, että talovalmistajan 70 vuoden kokemukseen voi luottaa.

Lisävalinnoilla lisää persoonallisuutta

Älvsbytalossa Nina Sundbergia miellyttivät myös lisävarustevaihtoehdot, joiden avulla hän sai mieleisensä eloisan ja yksityiskohtia aisteille tarjoilevan talon.

– Taisin ottaa kaikki talon ulkoiset lisävarusteet – on erkkeriä, päätykuistia ja kattokorotusta, ja lisäksi rakennutin vielä itse suunnittelemani umpikuistin ja talon päätyihin Japanin aurinko -koristeet, Nina luettelee.

– Oli kiinnostavaa päästä vertaamaan tehtaassa rakennetun talon pystytystä ja kuistin rakennuttamista pitkästä tavarasta, hän muistelee. – Rakennusmateriaalin määrä yllätti! Älvsbytalon kanssa toimiessahan sellaisesta ei tarvinnut huolehtia. Veljeni oli minulle suurena apuna – rakennustarvikeyrityksen omistajana hän auttoi niin tarvikkeiden kanssa kuin myös suositteli minulle osaavia paikallisia ammattilaisia omien lisäysteni toteuttajiksi.

Nina kehuu Älvsbytalon henkilökunnan osaamista ja paneutumista.

– Oli mukava toimia alusta asti myyjän kanssa, joka oli mukava, asiantunteva ja valmis antamaan aikaa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Koko henkilökunta toimi ammattitaitoisesti ja ripeästi. Aikataulut pitivät ja lopputuloksesta tuli hyvä.

Koti on nauttimista varten

– Minä ja tyttäreni olemme paljon liikkeellä – töissä, opinnoissa, harrastuksissa. Mutta kun olemme kotona, todella nautimme kotona olemisesta. Meillä soitetaan, tunnelmoidaan takan ääressä ja järjestetään kavereille juhlia. Koti tuntuu vapaa-ajan kodilta, vaikka asumme täällä ihan kokonaan. Olemme tosi tyytyväisiä.

Koti on Ninalle rakas myös sijaintinsa takia.

– Isoäidin poismenon jälkeen minulla oli mahdollisuus ostaa isäni lapsuudenkoti, joka jouduttiin huonon kunnon vuoksi purkamaan. Halusin kuitenkin kunnioittaa sen perintöä ja ottaa vastuulleni tilan jatkamisen. Suometar on hengeltään tälle paikalle sopiva talo. Nyt koko sukumme asuu Sipoossa.

Nina suosittelee kaikille talon rakennuttajille hyvää rakennuspäiväkirjaa ja -kalenteria.

– Minulla oli vihko, johon kirjasin kaikki rakennusprojektiin liittyvät asiat: päivämäärät, materiaalit, yhteystiedot, suositukset, jopa hauskoja kommentteja ja keskusteluja – kaikki yksiin kansiin. Sen avulla saatoin nopeasti ottaa kantaa asioihin työmatkaltakin, mitä ikinä minulta kysyttiinkin. Ja jälkikäteen rakennuspäiväkirja on ihana muisto!

Tervetuloa taloesittelyyn tutustumaan tähän kohteeseen ke 17.2. ja to 18.2. Klo: 17-19! Lue lisää >

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asua Asuminen koti omakotitalo rakennuttaa rakentaa talopaketti valmistalo