MAINOS

Kotikuntosali kuntoon!

Sisustus

Kuntopyörä on kotikuntolaitteiden kivikova klassikko, mutta sillekin löytyy vaihtoehtoja – hintahaitarin molemmista päistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Juoksumatto

Lenkille lähteminen helmikuun pakkasissa tai alkukevään loskassa ei innosta kuin kiihkeimpiä juoksufanaatikkoja. Silti juokseminen on loistava tapa pitää yllä kuntoa ja hyvää mieltä.

Omaan olohuoneeseen kiikutettu juoksumatto on hyvä vaihtoehto kotitreenaajalle. Juoksemisen lomassa vai katsella televisiota tai kuunnella lempimusiikkia eivätkä pakkaset ja sateet kiusaa.

Juoksumattoja kuten muitakin kuntosalilaitteita löytyy markkinoilta laajasta hinta- ja laatutarjonnasta. Edullisimmillaan juoksun hurmaa pääsee kokemaan jopa alle satasella, mutta harrastukseensa vähänkin vakavammin suhtautuva joutuu hankkimaan juoksumattonsa hintaluokasta tuhat euroa – sillä rahalla sitten saakin jo kelpo laitteen, joka kestää kovaa käyttöä ja motivoi treenaamaan.

Crosstrainer

”Krossarit” ovat nopeimmin suosiotaan kasvattava laiteryhmä niin kuntosaleilla kuin kotiolosuhteissakin. Crosstrainer on loistava tapa kehittää tasapuolisesti koko vartalon lihaksistoa ilman lenkkeilyn nivelrasitusta ja puntinkolistelun loukkaantumisriskiä. Laitteiden ainoa ongelma on niiden verrattain korkea hinta: karkean nyrkkisäännön mukaan krossari maksaa kaksinkertaisesti sen mitä vastaavantasoinen kuntopyörä.
Käytännössä tämä tarkoittaa vähintään tuhannen euron panostusta. Alle tonnillakin pääsee krossailemaan, mutta niin sanottuja halpislaitteita ei ole tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön vaan satunnaisempaan hiennostatukseen. Arvokkaammassa laitteessa kohdillaan ovat paitsi mekaaninen jämäkkyys myös moninaiset treeniohjelmat, jotka innostavat kuntoilijaa jatkamaan harrastuksessaan eteenpäin.

Crosstrainer on selkeästi monipuolisempi kuin mikään toinen yksittäinen kuntosalilaite. Sen valttina on myös harjoittelun kepeys, sillä vastaava rasitustaso juoksumatolla tai vaikka kuntopyörällä tuntuu rankemmalta.

Soutulaite

Kuntopyörän tavoin klassikko niin saleilla kuin kotosallakin. Yksinkertaisen ja toimivan soutukoneen saa muutamalla satasella, kehittyneemmästä soutuergometrista joutuu maksamaan jo 500 euroa ja ylöspäin.

Soutulaite kehittää verrattain monipuolisesti niin ala- kuin ylävartalonkin lihaksia. Lisäksi soutaja pystyy helposti säätelemään harjoituksen tempoa – mutta valitettavasti myös ”huijaamaan” itseään.

Erinomainen täydentävä laite kotikuntosalin kokonaisvalikoimaan esimerkiksi crosstrainerin kaveriksi.

Vatsapenkki, tanko ja irtopainot

Kotikuntosalin ei tarvitse maksaa tuhansia euroja – muutamalla satasellakin saa kropan uimarantakuntoon jos vain harjoituskuria ja motivaatiota riittää!

Kelvollinen vatsapenkki irtoaa urheiluvälineliikkeestä muutamalla kympillä. Painonnostotangosta ja sopivasta sarjasta irtopainoja joutuu maksamaan hiukan enemmän, riippuen luonnollisesti siitä kuinka laajan valikoiman ”kiekkoja” haluaa.

Jos nostotekniikka on kunnossa, pystyy tangolla ja irtipainoilla treenaamaan muutakin kuin maksimivoimaa. Perinteiset painonnostoliikkeet kuten tempaus ja työntö ovat mainioita nopeus- ja kestävyysharjoituksia, riippuen toistojen määrästä. Toisaalta liikkeet kehittävät myös vartalon koordinaatiota, jota hienostuneemmat kuntosalilaitteet eivät tee.

Parasta yksinkertaisissa kuntovälineissä on edullisen hankintahinnan lisäksi niiden säilytettävyys – ne kun saa helposti komeroon piiloon vieraiden tieltä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

crosstrainer kotikuntosali kuntolaite kuntopyörä kuntosali laite olohuone penkki