MAINOS

Kotiloiden ja etanoiden torjuminen pihapiiristä

Piha

Etanat ja kotilot ovat ongelmia monessa kotipuutarhassa, sillä ne syövät systemaattisesti pihan reheväkasvuiset kasvit. Jos pihasi vilisee pieniä tuholaisia, kannattaa kotiloiden ja etanoiden torjuminen aloittaa nopeasti.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Etanoita ja kotiloita tuntuu löytyvän luonnosta enemmän kuin kotipuutarhurit haluaisivat. Etanat käyttävät ravinnokseen tyypillisesti puutarhasta löytyvien kasvien lehtiä aiheuttaen näin vahinkoa puutarhassa oleville kasveille. Kotiloiden ja etanoiden torjuminen estääkin kasveille aiheutuvia vahinkoja.


Etanoiden kotiutumisen pihalle voi estää huolehtimalla pihan siisteydestä. Lisäksi niiden kulkureiteille kannattaa sirotella hiekkaa, tuhkaa tai sahanpurua, jotka ehkäisevät näiden tuholaisten tulemista puutarhaan.

Torjuntaa erilaisilla keinoilla 

Jotta etanoista ja kotiloista pääsisi eroon tai saisi tehokkaan lisääntymisen aisoihin, ne tulisi kerätä ämpäriin ja hävittää sitä kautta. Kerättyjä etanoita ja kotiloita ei kannata laittaa kompostiin, sillä ne houkuttelevat lajitovereitaan sinne ruokailemaan. Paras tapa onkin hävittää etanat ja kotilot siten, että laittaa ne keräämisen jälkeen kiehuvaan veteen. 

Keräämisen lisäksi tehokas tapa päästä eroon etanoista ja kotiloista on käyttää niille tarkoitettua valmistetta. Ferramol-valmiste on puhdas luonnontuote, jonka tehoaineena on rautafosfaatti. Ferramol-rakeita voi huoletta sirotella syötävien kasvien juurelle, eikä sillä ole varoaikaa. Tuote on täysin vaaraton kaikille muille eläimille, paitsi kotiloille ja etanoille. 

Ferramolin käyttö on helppoa ja nopeaa. Ainetta ripotellaan maahan, jonka jälkeen etanat ja kotilot syövät sitä. Tämän jälkeen aine alkaa vaikuttaa ja tuholaiset menevät maan alle kuolemaan. Maa kannattaa kastella Ferramolin levityksen jälkeen, jotta se houkuttelee paremmin etanoita ja kotiloita syömään. Rakeet eivät liukene maahan, vaikka maa olisi kostea.

Teksti ja kuvat: Hankkija

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

espanjansiruetana etana kotilo kotilot ukkoetana