MAINOS

Kotimainen ja kestävä laituri tarvikkeineen

MökkiPiha

Laituri valitaan rantaolosuhteiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Valitse rungoksi alumiinia ja kanneksi kyllästettyä puuta, jotta laituri kestää säiden vaihteluita vuodesta toiseen. Alumiinirunkoinen laituri on keveytensä vuoksi myös helppo nostaa talven ajaksi rantaan, jotta jäät eivät pääse sitä vaurioittamaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

↑ Alumiinirunkoiset laiturinpenkit ovat tukevat ja kestävät. Kelluvat muoviponttonilaiturit ovat suosittuja etenkin suojaisilla rannoilla.

Laiturityypin valintaan vaikuttavat ranta ja käyttötarkoitus. Laiturin hankinnassa mietitään muun muassa sitä, kuinka monta ihmistä laiturilla on ja miten iso vene siihen pitäisi kiinnittää vai halutaanko laituri vain uimista varten.

Käyttötarpeiden lisäksi laiturivalinnassa pitää huomioida muun muassa sääolosuhteet, kuten paikan tuulisuus ja jäiden liikkeet. Laiturin lisäksi on tärkeää huomioida myös laituritikkaiden säänkesto. Kevyemmät laiturit eivät yleensä kestä jäiden liikkeitä, joten ne on nostettava syksyisin rantaan. Lisäksi rannan jyrkkyys ja syvyys, pohjatyyppi ja vedenkorkeuden vaihtelut vaikuttavat siihen, millainen laituri omaan rantaa kannattaa hankkia. Joskus rantaolosuhteita muokataan esimerkiksi ruoppaamalla tai tekemällä rantaan kiinteitä rakenteita. Laiturin kestävyydessä olennaista on sen rungon kestävyys.

Kestävä laiturirunko kelluvaan tai kiinteään laituriin

Yleensä mökille hankitaan kelluva pylväs-, muoviponttoni- tai betoniponttonilaituri. Kelluvien laitureiden lisäksi on olemassa kestäviä kiinteitä laitureita, kuten arkkulaitureita. Laiturin voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Kikka-laiturinrunko sopii niin kelluvaan kuin kiinteäänkin laituriin. Tukeva ja kestävä laituri on alumiinirunkonsa ansiosta niin kevyt, että se on helppo nostaa talveksi pois vedestä. Säilytä rantaan nostettava laituri telineiden päällä riittävän kaukana rannasta.

Alumiinilla on täysin samat lujuusominaisuudet kuin teräspalkilla, mutta alumiini painaa jopa kolme kertaa vähemmän kuin teräs. Alumiini on voittamaton raaka-aine laitureiden rungoissa keveyden, lujuuden ja korroosionkeston ansiosta. Kikka-alumiinituotteilla on ruostumattomuustakuu.  

 

Kuvassa T-mallisen laiturin runko, johon asennetaan puuosia. Alumiininen Kikka-laiturinrunko on muunneltavissa eri muotoihin myös jälkikäteen.

Laituritikkaat vievät turvallisesti veteen

Laituritikkaiden valinnassa kannattaa huomioida tikkaiden säänkestävyys ja turvallisuus. Kikka-laituritikkaat ovat erittäin kestävät, sillä niiden materiaalina on anodisoitu alumiini. Neliskanttisesta alumiiniputkesta valmistetut tikkaat ovat tukevammat ja kestävämmät kuin pyöreästä putkesta valmistetut. Tikkaisiin on saatavana lisävarusteena karhennettu ja syvempi askelma, joka antaa hyvän tuen jalkapohjille ja lisää myös tikkaiden tyylikkyyttä.

Saatavana on myös kallistetut tikkaat. Kallistuksen ansiosta laiturille nousu on todella helppoa. Laituritikkaiden kääntömekanismin ansiosta tikkaat on helppo nostaa ylös. Mekanismi voidaan asentaa myös jälkikäteen. Kallistetuissa tikkaissa on leveät ja karhennetut askelmat, joten ne eivät ole liukkaat.

Kääntömekanismin ansiosta laiturtikkaat on helppo nostaa ylös.

Nauti kesäpäivistä laiturinnokassa – mukavuudesta tinkimättä!

Mikä onkaan ihanampaa kuin viettää kauniita kesäpäiviä laiturilla. Mukavuutta päivänpaistatteluun tuovat tukevat penkit, ja pöydän ääressä laiturilla voi nauttia vaikkapa kylmiä juomia. Myös laiturin penkkien ja pöytien jalat valmistetaan anodisoidusta alumiinista. Jaloista rakennat laiturille tai vaikkapa terassille haluamasi pituisen penkin tai pöydän, joka ei ruostu. Penkit ja pöydät voit tilata myös kokonaan valmiina.

Penkkejä ja pöytiä on kevyt siirrellä paikasta toiseen. Erityisen pitkät penkit kannattaa rakentaa kolmesta jalasta. Laiturikalusteisiin kannattaa valita pöydän kansi- ja istuinosaksi ja selkänojaksi kyllästettyä puuta.

Tilaa laiturinrunko ja lisävarusteet Kosken Metallin verkkokaupasta tai katso katso täältä lähin jälleenmyyjäsi. Laiturinrungon kuljettaminen on helppoa ja edullista, Matkahuollon kautta lähetyskulut ovat kaikkialle Suomeen vain 49 €. 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Kosken Metalli laituri laiturin runko laiturin tarvikkeet laiturin tikkaat laituripenkki laituripöytä laiturirunko