Kotimaisten tulppaanien sesonki alkoi

Piha
Joulun jälkeen alkava tulppaanikausi on pitkä, joten tulppaanilajikkeet ehtivät vaihtua jonkin verran kevään mittaan. Osa lajikkeista kukkii sesongin alkuvaiheessa ja osa loppupuolella. Lue lisää!

Heti joulun jälkeen alkaa pääsiäiseen saakka ulottuva tulppaanikausi. Tulppaani onkin talvikauden tärkein kukka! Kotimaisia tulppaaneita on tosin ollut tarjolla jo marraskuulta lähtien, mutta vasta joulun jälkeen

Suomen suosituimman leikkokukan määrät alkavat kasvaa voimakkaasti. Ennakkotietojen mukaan leikkotulppaaneita viljellään tänä talvena noin 60 miljoonaa kappaletta.

Tulppaani on Suomen suosituin leikkokukka

Tulppaani on edullinen, ostopaikkoja on runsaasti sekä tietenkin piristävät värit ovat nostaneet tulppaanin suosion huippuunsa. Jo pikkurahalla saa tulppaanikimpun kotiinsa tuomaan pilkahduksen tulevasta keväästä. Tulppaani on hyvin kaunis sellaisenaan, ja on lisäksi helppo leikkokukka.

Tulppaani mielletään nimenomaan sydäntalven kukaksi. Se on pirteä, iloinen, värikäs ja kaiken lisäksi tuo lupauksen keväästä talven keskelle. Suosittuja värejä ovat punaiset, keltaiset, oranssit, vaaleanpunaiset, valkoiset sekä kaksiväriset lajikkeet.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tulppaanilajikkeet ehtivät vaihtua sesongin aikana jonkin verran. Osa lajikkeista kukkii sesongin alkuvaiheessa ja osa loppupuolella.

Tulppaanien kotimaisuus takaa tuoreuden ja kestävyyden

Tulppaanin kestävyyden kannalta on tärkeää, että kukka on viljelty kotimaassa. Lähes kaikki Suomessa myytävät tulppaanit ovatkin kotimaassa viljeltyjä. Näin voidaan varmistaa tuoreus, lyhyet kuljetusmatkat, tiuhat toimitukset kukkamyyntipisteisiin ja oikea-aikainen kukan poimintavaihe.

Kotimainen tulppaani saavuttaa kuluttajan tuoreena, mikä parhaimmillaan takaa jopa viikon mittaisen kukinnan kotimaljakossa.

Hoida tulppaania oikein

  1. Leikkaa veitsellä varsista pari senttiä pois.
  2. Laita tulppaanit maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta ne pysyvät ryhdissään.
  3. Kun tulppaanit ovat imeneet vettä, ota kääreen pois.
  4. Asettele tulppaanit maljakkoon.

MAINOS
MAINOS LOPPUU