MAINOS

Kotiremontin 10 muistisääntöä

Talo

Oma remontti sujuu kivuttomimmin niin itsesi kuin muiden taloyhtiön asukkaiden kannalta, kun muistat nämä asiat. Soveltaen ohjeet sopivat myös muille kuin taloyhtiössä asuville. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
  1. Selvitä, milloin taloyhtiössä tehdään koko taloyhtiötä koskevia remontteja. Ne voivat vaikuttaa oman remonttisi aikatauluun ja toteutukseen.
  2. Varmista, että suunnitelmasi on tehty ammattimaisesti. Taloyhtiö voi antaa luvan vain hyvin suunnitellulle remontille, joka tehdään hyvän rakennustavan mukaisesti.
  3. Hanki ammattitaitoinen valvoja. Muista valvoa etuasi ja hanki remontillesi pätevä valvoja.
  4. Tee kirjallinen remontti-ilmoitus isännöintiyritykseen. Näin luot mahdollisuuden hyvitykseen taloyhtiön myöhemmässä remontissa. Asuntosi uusi osakas saa tietoa, mitä huoneistolle on tehty. Tarkista isännöinnistä, miten ilmoitus pitää jättää.
  5. Sovi isännöinnin kanssa rakennusluvan hakemisesta, jos lupa tarvitaan. Lupaa voi hakea vain taloyhtiön nimissä. Viranomaislupa tarvitaan esimerkiksi, jos kajotaan kantaviin rakenteisiin, ulkoseiniin tai muutetaan tai lisätään märkätiloja.
  6. Tee kaikki sopimukset kirjallisina. Ilmoitus- ja sopimusmalleja ja tarkempia ohjeita löytyy muun muassa Isännöintiliiton Huoneistoremontti-oppaasta.
  7. Aloita vasta, kun saat taloyhtiöltä luvan. Varaudu siihen, että luvan saaminen kestää kuukauden, loma-aikana kaksi.
  8. Ilmoita naapureille, milloin luvassa on meteliä. Laita ainakin ilmoitustaululle viesti, jossa kerrot huoneiston numeron, yhteystietosi sekä remontin keston. Huomioi taloyhtiön järjestyssäännöt.
  9. Huolehdi jätteistä oikein. Remonttijätettä ei saa viedä taloyhtiön jäteastiaan, vaan ne on lajiteltava ja toimitettava jäteasemalle. Tarvikkeet, autot tai jätteet eivät väliaikaisestikaan saa tukkia pelastusteitä.
  10. Ilmoita isännöintiin remontin valmistumisesta. Tiedon saatuaan isännöitsijä tilaa lopputarkastuksen tarvittaessa.

Lähde: Isännöintiliitto

www.isannointiliitto.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huoneistoremontti isännöinti isännöitsijä kotiremontti remontointi remontti remonttimies taloyhtiö