Kotitalot kuntoon -kilpailu on tarkoitettu sekä asunto-osakeyhtiöille että vuokrataloyhtiöille. Kilpailuun on yhdistetty aikaisemmat Taloyhtiöteko- ja Vuoden putkiremontti -kilpailut. Kilpailun kolmas sarja ”Ideasta innovaatioksi” on uutuus. Sen tavhttp://klubitus.org/forum.phpoitteena on kerätä taloyhtiöistä kehittämiskelpoisia ideoita, joiden jalostaminen tuotteiksi ja palveluiksi tapahtuu Tekesin avulla.

”Vuoden 2010 taloyhtiöteko -kilpailussa etsitään niin pieniä kuin suuriakin tekoja, joilla voidaan edistää energian tehokkaampaa käyttöä ja luoda taloudellinen sekä miellyttävä toimintaympäristö taloyhtiön asukkaille”, kertoo Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen toimitusjohtaja Keijo Kaivanto.

Vuoden 2010 putkiremontti -kilpailussa arvioidaan sekä asiakkaan että toteutuksen näkökulmaa. ”Kilpailussa menestyy taloyhtiö, joka on toteuttanut putkiremontin kustannustehokkaasti, asukasystävällisesti ja osana kiinteistön kunnossapito- ja korjausohjelmaa. Remontin viestintä on hoidettu esimerkillisesti ja yhteistyö eri toimijoiden kesken on mutkatonta”, FM Siikala Ky:n toimitusjohtaja Juhani Siikala kiteyttää sarjan kriteerit.

Ideasta innovaatioksi -sarja haastaa kaikki kehityskelpoiset ideat mukaan. ”Nyt kannattaa laittaa mietintämyssy päähän ja ideoida uusi kiinteistön perusparannuskonsepti tai energiatehokkuustoimenpide, jota ei ole vielä kokeiltu käytännössä. Toteutukseen ja idean jalostamiseen tarjoamme huippuammattilaisen apua”, kannustaa Tekesin toimialajohtaja Reijo Kangas.

Monivaiheinen Kotitalot kuntoon -kilpailu esittelee hyviä käytäntöjä ja ideoita ympäri Suomen. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuksia taloyhtiöiden sekä alueellisen toiminnan kehittämiseen, vaikka voittoa ei valtakunnallisessa sarjassa tulisikaan. ”Kilpailu haastaa laittamaan kotitalot kestävään kuntoon. Tällöin taloyhtiö voi saavuttaa asumis- ja elinkaarikustannuksissa merkittäviä säästöjä sekä parantaa asumisviihtyvyyttä. Kertomalla muille ideoista ja onnistumisista taloyhtiö voi parhaassa tapauksessa voittaa pääpalkinnon, 5 000 euroa tai konsulttiapua taloyhtiön kohentamiseen”, sanoo kilpailukokonaisuuden koordinaattori Juha Salmi.

Kilpailun säännöt ja kilpailulomake löytyvät osoitteesta: www.teeparannus.fi. Kilpailuaika päättyy 2.4.2010. Monivaiheisen kilpailukokonaisuuden voittajat valitsevat sekä ammattilaisraati että kansa.