MAINOS

Kesäjuhlat tulossa? Hyödynnä kotitalousvähennys!

Sisustus

Kesän juhlat lähestyvät, kotona pitäisi siivota, pihaa kohentaa ja terassikin uusia. Kotona teetetyn työn kustannukset voi osittain vähentää verotuksessa, joten apua kannattaa palkata.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kotitalousvähennystä voi saada 2 400 euroon saakka. Omavastuuosuus on sata euroa. Vähennysosuus riippuu siitä, onko työntekijä palkattu työsuhteeseen vai työskenteleekö hän yrityksessä. Ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä ostetusta työstä saa vähentää verotuksessa 45 prosenttia työn osuudesta ja työsuhteeseen palkatun työntekijän palkasta 15 prosenttia sekä palkkaan liittyvät sivukulut.

Kotitalousvähennys – mistä sen saa ja miten haen?

Kotitalousvähennyksen saa esimerkiksi siivous-, tarjoilu- ja ruoanlaittotyöstä. Vähennyskelpoisia ovat myös asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöt: maalaus, tapetointi ja lattiapintojen uusiminen. Lue lisää kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä.

Kotitalousvähennys huomioidaan verotuksessa eli se laskee veroprosenttia. Vähennys kannattaa hyödyntää heti ja hakea uusi verokortti Verokortti verkossa -palvelusta. Verokortille haettava vähennys toimii parhaiten, jos kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä teetetään säännöllisesti ja koko vuoden laskutussumma on helppo arvioida.

kotitalousvähennys - juhlat

Kotitalousvähennys huomioidaan verotuksessa eli se laskee veroprosenttia.

Palkka.fi -palvelu on paras vaihtoehto, jos kotitaloustyöntekijä on palkattu työsuhteeseen. Palvelussa hoituu palkanmaksu ja siihen liittyvät lakisääteiset ilmoitukset lähtevät automaattisesti oikeille tahoille. Palkka.fi:ssä ilmoitettu kotitalousvähennys hyvitetään lopullisessa verotuksessa. Kotitalousvähennys siirtyy molemmista palveluista automaattisesti esitäytetylle veroilmoitukselle.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

catering juhlat kotitalousvähennys pihajuhlat