MAINOS

Kotiverstaalla – Tekisinkö itse, monikäyttöinen kukkahylly

Sisustus

Tyylikäs kukkahylly taipuu moneen käyttötarkoitukseen. Hyllystä voi tehdä kattoon ripustettavan kukkalaudan tai lattialla seisovan hyllyn.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Helppo ja nopea versio yksinkertaisesta kukkahyllystä sei­soo pyörölistoista tehtyjen jalkojen varassa, mutta yhtä hyvin voit hankkia köyttä ja ripustaa hyllyn vaikkapa ikkunan eteen. Hyllyyn porataan kukkaruukuille omat paikat.

Kukkaruukuille käytettiin 100 mm:n halkaisijan reikäsa­ haterää ja pyörölistoille 22 mm:n lattaterää. Puumateriaaliksi valittiin särmäämätön tervaleppälauta sekä mäntypyörö­ lista ja 8 mm:n puutapit.

1. Sahaa lauta kolmeen osaan, käytä apuna vaikka suorakulmaa, jotta saat sahattua käsivaralla suoraan.

2. Jos käytät tuppeensahattua puumateriaalia, kannattaa palat sovittaa päällekkäin ja varmistaa päätyjen osuvan sen verran yhteen, että tukipuille tai riippuköydelle saa porattua reiät samaan kohtaan.

 

3. Merkkaa reikien keskipisteet ja poraa reikäsahalla haluamasi määrä aukkoja lautoihin. Reikäsahan kanssa tulee sahata erityisen varovaisesti, sillä se saattaa herkästi jumittaa ja poran voimasta oma ranne vääntyä. Me porasimme reiät lattialla levyn päällä tukien porakonetta jalkaa vasten, jolloin ranne ei pääse vääntymään.

4. Sovita laudat päällekkäin ja jos mahdollista, purista toisiinsa kiinni puristimella, jotta saat varmemmin porattua tukipuiden tai köyden reiät kohdilleen. Vaihda porakoneeseen samankokoinen terä kuin käyttämäsi kepin tai köyden halkaisija on. Käsivaralla sahatessa reiästä ei luultavasti tule liian tiukka, vaikka käyttäisit halkaisijaltaan samankokoista terää. Aukkojen on hyvä olla tiukat, jotta kepit pysyvät tukevasti pystyssä. Merkkaa reikien keskikohdat ja poraa samalla kertaa kaikista laudoista läpi.

5. Jos käytät pyörölistaa jalkoina, laudat saa helposti lepäämään puutappien päällä, kun merkkaat keppeihin keskikohdat samoille korkeuksille ja poraat kepeistä läpi reiät puutapeille. Jos käytät köyttä, voi köyteen tehdä solmut tai ujuttaa siitä läpi esimerkiksi metallitangon pätkät. Pintakäsittele haluamallasi tavalla. Me käytimme pintakäsittelyyn Liberonin väritöntä Finishing Oilia.

Vai ostaisinko valmiin?

Panosta

Hakolan Riippu-hyllyn voi sijoittaa seinälle, ikkunan eteen tai riippumaan vapaasti katosta.

Alk. 249 €, www.hakola.fi

Pihistä

Bambusta tehty Satsumas-kukkajalka sopii monenlaiseen tilaan.

49,95 €, www.ikea.fi

Säästä

Riippuva Funkkis-hylly on mustaa metallia.

34,50 €, www.lineakauniskoti.fi

Teksti ja kuvat: Anu Karjalainen ja Eveliina Ylönen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huonekasvi huonekasvit hylly kasvi kasvihylly Kotiverstaalla kukkahylly kukkahyllyt


Lisää samasta aiheesta