Kuvasuhde  
Kuvasuhde
Dvd-kotelon takapuolelta löytyy yleensä informaatio kyseisen tallenteen kuvasuhteesta. Aidot leffafriikit hyväksyvät vain 16:9 Widen eli laajakuvatelevision kuvasuhteen. Perinteisen tv:n kuvasuhde on 4:3 ja kannattaa ehdottomasti valita 16:9 mikäli omasta mielielokuvasta sellainen on tarjolla.
Aluekoodit  
Aluekoodit
Mikäli käytät vanhemman sukupolven dvd-soitinta, kannattaa tarkistaa kunkin elokuvan aluekoodaus, jotta soittimesi varmasti toistaa sen.
Kuvan ja äänen laatu  
Kuvan ja äänen laatu
Yllättävän usein halpalaareista löytyy hyviä elokuvia, joiden kuvan ja äänen laatu vastaa valitettavasti vain perinteistä VHS-tasoa. Pekka Suorsan laaja DVD-opas arvioi myös tallenteen teknisen tason. Arvioita kirjassa on tuhansia.
Uutuusarvo  
Uutuusarvo
Päivän kuumimmat uutuudet myydään lähes aina täyteen hintaan (yli 20 euroa), mutta jos maltat odottaa muutaman kuukauden voit saada saman elokuvan kympillä tai halvemmallakin. Erityisesti Anttilan TopTen myy jatkuvasti muutaman kuukauden takaisia hittielokuvia pellehintaan.
Klassikot  
Klassikot
Jokaisen leffakirjaston kivijalka muurataan klassikoilla. Satsaa niihin.
Globalisaatio  
Globalisaatio
Jätä silti tilaa myös yllätysvalinnoille. Tarkista eritoten Hollywoodin ulkopuolinen tuotanto, esim. Hongkongissa tehdään loistavia toimintaelokuvia.
TV-suosikit  
TV-suosikit
Illanistujaisten loppuvaiheen takuuvarma ohjelmanumero on Kummelien ja Velipuolikuun kaltaisten tv-klassikoiden katsominen maratonpohjalta. Varusta kirjastosi vähintään parilla ikivanhalla telkkarisuosikilla!
Online  
Online
Netti on pullollaan loistavia leffakauppoja. Ota huomioon, että EU:n ulkopuolelta shoppaillessasi joudut maksamaan ostoksistasi verot ja tullit sekä usein yllättävän kovat toimitusmaksut.
Ekstrat  
Ekstrat
Kannattaa miettiä tarkkaan, onko järkevää maksaa keskinkertaisista ekstroista lisäeuroja jos vaihtoehtona on sama elokuva ilman trailereita ja tekijähaastatteluja. Hittielokuvien ekstrariittoisat erikoispainokset ovat usein myös erikoishintaisia.
Varo merirosvoja!  
Varo merirosvoja!
Piraattielokuvista on syytä pitää näpit erossa. Paitsi että piraattien kanssa puljaaminen on laitonta, se on usein myös tarpeetonta, sillä tätänykyä hyviä virallisia leffoja löytää halvimmillaan jo alle euron hintaan.
Vinkki!
Tarkista myös nettihuutokauppojen tarjonta. Esimerkiksi ebay ja huuto.net pursuavat leffoja.
 
Kotimaiset
 
Filmifriikki: 300, 19,90 €
Filmifriikki: 300, 19,90 €

Filmifriikki

Laajat valikoimat klassikoita ja erikoisuuksia (mm. anime ja hentai) mutta hinnat eivät ole halvimmasta päästä. Kivijalkaliikkeet Helsingissä ja Oulussa, hyvä nettikauppa.
 
Pieni leffakauppa: Bostonin kuristaja, 12 €
Pieni leffakauppa: Bostonin kuristaja, 12 €

Pieni leffakauppa

Myynnissä n. 6000 nimikettä, joiden pääpaino valtavirran ulkopuolisissa spesialiteeteissa. Kivijalkaliikkeet Helsingissä ja Turussa sekä toimiva postimyynti.
Netanttila
Valtavat valikoimat ja sadoista nimikkeistä taatusti valtakunnan halvimmat hinnat. Valikoima pääosin valtavirtaa, mutta isoon joukkoon mahtuu ylläreitäkin.
 
Kukunor
Myynnissä paitsi dvd-elokuvia myös ja ennen kaikkea leffa-aiheista keräilymatskua. Miltä kuulostaisi vaikkapa Rocky Balboan lämmittelyrotsi aamutakiksi (280 euroa)?
 
Skandinaaviset
 
SuurinCDON.COM
Pohjoismaiden suurimmaksi verkkokaupaksi itseään tituleeraava putiikki myy laajalti elokuvia mutta myös laitteistoja. Yksittäisiä todella kovia tarjouksia (Frendejä vitosella jne.).
 
Film Club
Kirjakerhoperiaatteella toimiva leffaklubi pitää hittielokuvien ystävän ajantasalla tarjoamalla uusimmat uutuudet välittömästi niiden ilmestyttyä.
 
Lasten leffakerho: Karvinen2, 7,95 €
Lasten leffakerho: Karvinen2, 7,95 €

Lasten leffakerho

Kuten isoveljensä Film Club mutta kohdeyleisönä perheen pikkuväki aivan natiaisista (Bamse-nalle jne.) teineihin, jotka diggaavat Fantastic Fourista.

Ginza: MIB2, 10 kr
Ginza: MIB2, 10 kr

Ginza

Ruotsalainen verkkokauppa, josta voi kohtuuhintaisten dvd-elokuvien ohella shoppailla musiikkia, kirjallisuutta ja pelejä. Erikoisuutena kymmenen kruunun VHS-leffat!
 
Kansainväliset
 
Play.com: Blood Diamond, 11,99£
Play.com: Blood Diamond, 11,99£

Play.com

Hengästyttävillä valikoimillaan jylläävä maineikas brittiläinen online-puoti myy mm. houkuttelevia boxeja, joista kohtuuhinnoitellut Simpsonit eivät ole hulluimmasta päästä.
DVD Planet
Amerikkalaisen elokuvan amerikkalainen supermarket, josta löytyy päivän uutuuksien lisäksi hieno valikoima Hollywood-klassikoita.
 
Deep Discount: Loma Roomassa, 6,08 $
Deep Discount: Loma Roomassa, 6,08 $

HalpaDeep Discount

Markkinoiden halvimmaksi itseään väittämä amerikkalainen online-leffatavaratalo, jonka valikoimissa on valtavasti jenkkiklassikoita alle kymmenen taalan hintaan. Ei paha.

EzyDVD
Filmihullu shoppailee vaikka maailman äärissä! Maineikas australialaispuoti tarjoaa kivuja lisukkeita, kuten Spider-Man-hiirimaton hämiksen kolmososan ostajille.