Matkusta kevyesti  
Matkusta kevyesti
Matka maapallon toiselle laidalle ei tarkoita sitä että sinun tulisi ottaa mukaan koko omaisuutesi. Tarkista kohdemaan hintataso etukäteen ja osta ylimääräinen vaatekerta suoraan paikan päältä, samalla hoidat itsellesi tuliaiset vaivattomasti.
Tee tilaa kalenteriin  
Tee tilaa kalenteriin
Mitä pidemmälle matkustat ja mitä useampia koneenvaihtoja reitillesi osuu, sen varmemmin aikataulut pettävät. Älä siis buukkaa tärkeää työpalaveria heti seuraavalle matkanjälkeiselle aamulle, vaan jätä kalenteriin tilaa myöhästymisille ja jet-lagin hoitamiselle.
Hotellin sijainti, osa 1  
Hotellin sijainti, osa 1
Ennen hotellin varaamista kannattaa lukea karttoja tarkoin ja selvittää hotellin sijainti. Moni loistohotelli on usein yllättävän kaukana kaupungin keskustasta – mikä on tietysti vain plussaa mikäli tavoitteesi on täydellinen löhöloma.
Hotellin sijainti, osa 2  
Hotellin sijainti, osa 2
Jos aiot reissuun pienten lasten kanssa, selvitä etukäteen onko hotellin alueella paljon portaita kiivettäväksi tai joudutko kapuamaan lastenrattaiden kanssa kilometrin verran vuorenrinnettä ennen kuin pääset hotellin hyvinilmastoituun loungeen.
Panosta lentoon  
Panosta lentoon
Kun lentomatka kestää kymmenen tuntia tai enemmänkin, on tärkeää ettei joudu matkustamaan polvet suussa ja vailla mahdollisuutta rauhaisaan yöuneen. Monilla lentoyhtiöillä on turistiluokan ja bisnesluokan välimaastoon sijoittuva matkustusluokka, jossa muutaman satasen lisäpanostuksella saa merkittävästi lisää jalkatilaa ja lähes vaakatasoon taittuvan istuimen. Viimeistään kotimatkalla tätä ylellisyyttä osaa arvostaa.
5 vai 6 tähteä?  
5 vai 6 tähteä?
Euroopassa matkustanut on joutunut tottumaan korkeisiin hotellihintoihin vaikka majapaikka olisi kolmen neliön koppero epäkuntoisella suihkulla. Kaukomailla sen sijaan saattaa saada samalla hinnalla sviitin loistohotellista. Kysy matkanjärjestäjältä hintaa majoituksen upgreidaukselle, se on usein yllättävän edullista.
Rokotukset kuntoon  
Rokotukset kuntoon
Mitä eksoottisempi kohde, sen varmemmin tarvitaan rokotuksia. Ota lääkäriltäsi selvää, minkälaisia rokotuksia harkitsemassasi kohdemaassa tarvitaan. Ole liikkeellä hyvissä ajoin, sillä monet rokotukset otetaan rokotussarjoina, jolloin yksi visiitti terveydenhoitajan luokse ei vielä riitä.
Argh, minuun osui!  
Argh, minuun osui!
Varsinaiselle sotatoimialueelle ei varmaan ekstreemeinkään repputuristi halua, sillä monissa eksoottisissa paikoissa riittää riskejä ilman sotaakin. Harkitse vielä, ennen kuin viet lapsiperheen paikkoihin, joissa terroriiskun vaara on ilmeinen.
Elämyksiä  
Elämyksiä
Pyydä matkatoimistovirkailijaa selvittämään, mitä paikallisia erikoistapahtumia kohteessa löytyy – paikallisen jalkapalloliigan sarjaottelu vaikkapa Brasiliassa on taatusti unohtumaton elämys.
Tuliaiset  
Tuliaiset
Monessa kaukomaassa hintataso on houkuttelevan alhainen, mutta pidä tuliaisia shoppaillessa mielessäsi, että joudut maksamaan tullimaksut yli 150 euron arvoisista ostoksista jos olet hankkinut ne EU:n alueen ulkopuolelta.
 
Vinkki!
Todella eksoottisia lomavaihtoehtoja löytyy myös läheltä. Kokeile vaikka jäähotellia Ruotsin Lapissa tai jääkelluntaa Rukan Kiveskoskessa.
 
Maailmalta löytyy lukuisia eksoottisia kohteita, Easy Shopping kokosi muutaman esimerkin eri hintaluokista >>