Ajankohta  
Ajankohta
Mieti vielä ennen kuin varaat Ateenan-matkan elokuussa, sillä lämpöä piisaa rapiat 40 astetta ja hotellihuoneen ilmastointi on taatusti sökönä juuri silloin.
Kohde  
Kohde
Klassikot jyräävät, mutta maailmassa on muitakin mielenkiintoisia suurkaupunkeja kuin Lontoo. Yllätä itsesi ja kokeile vaihteeksi jotain sinulle entuudestaan tuntematonta kohdetta.
Lähimatkat  
Lähimatkat
Tukholma, Kööpenhamina ja Pietari ovat kaikki elämyksellisiä metropoleja – ja paljon vaivattomammin tavoitettavissa kuin Lontoo tai Pariisi.
Majoitus  
Majoitus
Lue matkaoppaiden hotellikuvauksia oikein. Jos pariisilaishotelli on ”pittoreski”, voit olla varma että paikka on jopa niinkin pittoreski, ettei sen suihku toimi ja ovea ei saa tyystin suljettua.
Suorat lennot  
Suorat lennot
Vältä koneenvaihtoja Euroopan ruuhkaisessa ilmatilassa ja ylikansoitetuilla kentillä – jatkoyhteyksien missaamisen mahdollisuus on suuri! Jos sinun on pakko käyttää jatkolentoa, pidä huoli siitä, että vaihto tapahtuu sellaisella kentällä, josta on runsaasti lentoja Suomeen (Tukholman Arlanda, Kööpenhaminan Kastrup), jolloin pääset varmemmin illaksi kotiin vaikka myöhästyisitkin varsinaiselta jatkolennoltasi. Parin päivän kaupunkiloman aikana epäonnistunut koneenvaihto tarkoittaa pahimmillaan koko loman tärvääntymistä lentokentällä.
Jättiläiskentät  
Jättiläiskentät
Vältä Frankfurtin ja Lontoon lentokenttien kaltaisia kolosseja – niissä kuluu hyvänäkin päivänä tuplasti aikaa siihen mistä pienemmällä kentällä selviää nopeasti. Myös kaoottisen ruuhkan mahdollisuus isolla kentällä on ratkaisevasti suurempi kuin sivukentillä.
Matkanjärjestäjän vastuu  
Matkanjärjestäjän vastuu
Tarkista matkaa ostaessasi, mikä on matkanjärjestäjän vastuu massiivisissa myöhästymistapauksissa. Ei nimittäin ole tavatonta menettää kokonaista työpäivää vain siksi, että italialaiset matkalaukunheittäjät Rooman kentällä keksivät ryhtyä korpilakkoon (koska telkkarista tulee juuri silloin jännittävä jalkapallomatsi!).
Hotellikuljetukset  
Hotellikuljetukset
Mikäli kuljetukset lentokentältä hotellille eivät kuulu matkan hintaa, ota selvää kuinka pitkä matka kentältä on kaupunkiin. Taksikyytien hinnat voivat yllättää – ja nimenomaan kielteisesti.
Aktiviteetit  
Aktiviteetit
Jos haluat piristää pitkää viikonloppuasi Lontoossa vaikkapa Chelsean matsilla, kysy matkanjärjestäjältäsi pystyykö hän hankkimaan sinulle liput. Etukäteen ostettu lippu saattaa maksaa jonkun euron enemmän kuin mustanpörssin tiketti, mutta on taatusti vaivattomampi!
Kaupunki ja rantaloma?  
Kaupunki ja rantaloma?
Esimerkiksi Barcelonassa on mahdollista yhdistää urbaanin metropolin sykkeestä nauttiminen rauhaisaan rannalla lötköttämiseen.
Vinkki!
Nopein tapa päästä Pietariin on juna. Lentokentällä tuhraantuu aikaa hukkaan, mutta juna Helsingistä ajaa Pietariin reilussa viidessä tunnissa.
Eksoottinen ja edullinen tapa matkustaa Tukholmaan on unohtaa lentäminen ja satsata autolauttaan. Tunnelma laivalla on kokemisen arvoinen varsinkin viikonloppuisin.
 
Easy Shopping on koonnut lukuisia vinkkejä eri hintaluokkien kaupunkilomista. Katso tästä vinkkejä lomaan >>