Käyttöjärjestelmä  
Käyttöjärjestelmä
Valinta tapahtuu periaatteessa kahdesta vaihtoehdosta: Microsoftin Windows Mobilen sekä Symbianin välillä. Internetin keskustelupalstoilta löytää hyviä kommentteja molemmista markkinoita hallitsevista käyttöjärjestelmistä.
Kosketusnäyttö vai näppäimet?  
Kosketusnäyttö vai näppäimet?
Makuasia! Sony Ericssonin fanit vannovat kosketusnäytön nimeen, muut tykkäävät perinteisestä näppäimistöstä.
Näppituntuma  
Näppituntuma
Jos päädyt näppäimistöllä varustettuun puhelimeen, koenäpyttele useita malleja ennen ostopäätöstä, sillä näppäintuntumassa on eroja. Osassa puhelimia näppäimet ovat pieniä ja matalia, toisissa selkeämpiä. Nokian Communicatorin näppis on perinteisesti markkinoiden huippua.
Sisällöt  
Sisällöt
Ilman kiinnostavia sisältöpalveluita paraskin älypuhelin on kuin pelkät tyhjät kuoret. Palveluiden määrä ja laatu paranevat jatkuvasti, kannattaa kokeilla vaikkapa Fonectan mainiota matkailijan sääpalvelua.
Yhteensopivuus  
Yhteensopivuus
Varmista, että puhelimesi tukee haluamiesi sisältöpalveluiden tekniikkaa. Esimerkiksi Fonectan palvelut toimivat useimmissa Nokian puhelimissa.
Tiedonsiirto  
Tiedonsiirto
Älypuhelimina myytävien laitteiden tiedonsiirtonopeuksissa on merkittäviä keskinäisiä eroja. Satunnaiselle webbisurffaajalle tällä ei ole merkitystä, mutta hevijuuseri arvostaa maksimaalista nopeutta.
Akun kesto  
Akun kesto
Suorituskykyisten ja isolla näytöllä varustettujen älypuhelinten ”heikko kohta” on tyypillisesti akku, sillä tietoliikennetoiminnot ja pienen tv-ruudun kokoinen näyttö syövät ahnaasti virtaa. Akkujen kestoissa on isojakin mallikohtaisia eroja, joten kannattaa vertailla kuinka pitkiä kestoja akuille valmistajat lupaavat.
Koko  
Koko
Selkeä näyttö ja helppokäyttöiset näppäimet tarkoittavat väistämättä puhelimen isohkoa kokoa. Nokian kommunikaattorin ja HTC:n minitietokoneiden edustaessa halkomaisinta kokoluokkaa, löytyy markkinoilta myös kevyemmin varusteltuja ja siksi pienempiä älypuhelimia.
Design  
Design
Osa uusimmista ja hienoimmista mobiililaitteista on niin teknologiavetoisia, ettei niiden ulkonäköön ole kiinnitetty samaa huomiota kuin pienempien fashion-kännyköiden designiin. Riittävätkö sinulle pelkästään puhelimen monet toiminnot vai haluatko, että kännykkäsi on kaunis kuin koru?
Yhdellä kädellä  
Yhdellä kädellä
Monen älypuhelimen käyttö vaatii molempia käsiä, mikä voi joskus olla melko rasittavaa. Kokeile liikkeessä muutamaa mallia ja löydät helposti juuri omaan käteesi sopivan mallin!
 
Vinkki!
Haluatko ottaa kaiken hyödyn irti uudesta tehokännykästäsi? Kokeile nettiyhteyden luomista kännykän kautta – ja koko virtuaaliavaruus on kämmenelläsi!
 
Tässä muutamia Easy Shoppingin toimituksen kokoamia esimerkkejä eri hintaluokkien puhelimista >>