Budjetti

Coline
Coline 65 €, Clas Ohlson

 

Budjetti
Mikroaaltouuni on opiskelijaboksin keittiövarustuksen kulmakivi. Markkinoiden edullisimmat perusmikrot irtoavat muutaman kymmenen euron satsauksella.
...ja budjetti  
…ja budjetti
Mutta halutessaan mikroaaltouunista voi maksaa myös satasia tai jopa tonnin! Huipputehokkaat ja ulkoiselta olemukseltaan näyttävät design-mikrot sopivat paksummalle lompakolle.
Ominaisuudet  
Ominaisuudet
Tarvitsetko mikroa vain satunnaiseen iltapalan lämmittämiseen vai aiotko valmistaa siinä kokonaisia illallisia itsellesi ja vieraillesi? Useimmille riittävät lämmitys- ja sulatusominaisuudet eikä silloin kannata maksaa siitä, että mikroaaltouuni osaa kypsentää, grillata ja pariloida.
Tilavuus  
Tilavuus
Markkinoilta löytyy pienenpieniä, vain vähän päälle kymmenen litran vetoisia laitteita ja myös jättiläismäisiä, jopa 30 litran mikroja. Oma käyttötarve ratkaisee tässäkin asiassa.
Osaaminen

Melissa
Melissa 99 €, Ellos

 

Osaaminen
”..siinä on out sekä in se on fiksu vekotin…”, rallatettiin muinaisessa lastenlaulussa ja tosiaan, markkinoiden kehittyneimmät mikroaaltouunit sisältävät lukuisia esiasennettuja ohjelmia erilaisten ruokien erilaisille lämmityksille. Ei pelkästään uusavuttomille!
Ohjelmat  
Ohjelmat
Lapsiperheessä esiasennetut ohjelmat ovat tärkeä lisäominaisuus, jotta pienimmät koululaiset pystyvät omatoimisesti kokkaamaan välipalansa.
Piiloon vai esille, osa 1

Electrolux
Electrolux 99 €, www.netanttila.com

 

Piiloon vai esille, osa 1
Integroitu mikroaaltouuni katoaa näppärästi keittiönkaapistoihin, mutta erillislaitteen paikkaa voit halutessasi vaihtaa.
Piiloon vai esille, osa 2  
Piiloon vai esille, osa 2
Markkinoiden tyylikkäimmät rosteripintaiset mikrot ovat niin veistoksellisen kauniita, että ne toimivat keittiön sisustuksen näyttävinä katseenvangitsijoina – olisi melkein sääli upottaa hienoa laitetta keittiönkaapistoihin, ihastelevilta katseilta piiloon!
Wattimaniaa  
Wattimaniaa
Älä tuijota pelkkiä teholukemia, sillä ne kertovat yleensä hetkellisestä huipputehosta eivätkä siitä millä tehoalueella kyseinen laite toimii parhaiten. Mieti myös käyttötarpeesi: haluatko vain lämmittää einespizzan sählytreenien jälkeen vai oletko tosiaan paistamassa mikroaaltouunillasi viiden kilon hirvipaistia ylikypsäksi?
Varaosat  
Varaosat
Tarkista myyjältä, että havittelemaasi malliin on järkevään hintaan saatavilla ”varaosia”, kuten lasinen aluslautanen, jonka päällä lämmitettävä ruoka pyörii. On sääli jos toimiva laite menee vaihtoon vain siksi, että varalautasta ei ole saatavilla tai se maksaa melkein yhtä paljon kuin kokonainen uusi mikroaaltouuni.
 
Vinkki!
Kehittyneimmissä mikroaaltouuneissa on kiertoilmatoiminto ja grillausominaisuudet. Perusmikron ja kalliin uuniliesi-yhdistelmän sijasta tarkan markan keittiön kilpavarustelija harkitseekin huippuluokan mikroa ja perusliettä.