Ajankohta  
Ajankohta
Alennusmyyntikaudet ovat vuosi vuodelta pidempiä ja kiihkeämpiä. Ota selvää milloin valitsemassasi kaupungissa on päällä halvennusaika – tai peräti alen loppurysäys.
Hotellin sijainti  
Hotellin sijainti
Suurissa kaupungeissa on useita keskeisiä ostoskatuja eivätkä ne välttämättä sijaitse kiinni toisissaan. Googlaa valitsemasi kaupungin kartta tietokoneellesi ja tarkista hotellisi sijainti suhteessa kiinnostavimpiin shoppailureitteihin – näin säästyt turhilta taksiajeluilta.
Ennakoi  
Ennakoi
Kirjoita mielenkiintoisimmat osoitteet muistilapulle jo kotona tietokoneen ääressä. Kaikkien jännien pikkuputiikkien osoitteita on mahdotonta muistaa kesken ostosrundin.
Kun löydät jotain kivaa...  
Kun löydät jotain kivaa…
….älä jätä sitä liikkeen hyllylle ja ajattele, että haet sen sitten iltapäivällä! Isossa kaupungissa et nimittäin todennäköisesti kävele saman puodin ohitse enää toista kertaa ja siinä tapauksessa harmittaa jos todellinen aarre on jäänyt ostamatta.
Aidot vs. feikit  
Aidot vs. feikit
Pietarissa ja Tallinnassa shoppaileva ei voi olla törmäämättä tuoteväärennöksiin. Piraateista kannattaa kuitenkin pitää näppinsä erossa, sillä niiden ostaminen on paitsi laitonta myös tyhmää – tuotteiden laatu on ihan mitä sattuu eli on turha heittää rahaa kankkulan kaivoon. Skandinavian pääkaupungeissa piraattiongelmaa ei juuri esiinny.
Flagship Store vs. Outlet  
Flagship Store vs. Outlet
Merkkitavarat voi ostaa kalliilla (pääkatujen lippulaivamyymälöistä) tai ratkaisevasti halvemmalla (kaupunkien ulkopuolella sijaitsevista outlet-liikkeistä). Esimerkiksi Tukholman ulkopuolella on kokonainen outlet-kylä, josta löytyy laadukasta merkkivaatetta ja muita huipputuotteita hurjilla alennushinnoilla.
Eksotiikkaa  
Eksotiikkaa
Shoppailumatkan ei tarvitse olla tylsä! Hilpaise laivalla Tukholmaan tai bussilla Tuurin kyläkauppaan ja näet palan todellista Suomea.
Kengät ja laukku  
Kengät ja laukku
Raskaan sarjan shoppailuturisti muistaa varustautua matkaansa hyvillä, reilusti sisäänajetuilla kengillä sekä matkalaukun taskuun mahtuvalla ylimääräisellä varakassilla jottei kuljetuskapasiteetti lopu kesken silloinkaan kun Visa alkaa laulamaan duettoa käteisen kanssa!
Ei vain shoppailua  
Ei vain shoppailua
Tiukan shoppailusession jälkeen on lupa rentoutua. Jos bilettäminen maistuu, kannattaa suunnata Reykjavikiin tai Pietariin, joiden baareissa ja yökerhoissa on takuuvarmasti valtava meno. Sen sijaan Oslo ei kuulu bilehirmujen paratiiseihin.
Hemmottele itseäsi  
Hemmottele itseäsi
Useamman päivän shoppailureissulla kannattaa varata ainakin yksi iltapäivä itsensä hemmotteluun. Mene vaikka kylpylään tai hierontaan, esimerkiksi Tallinnassa niiden hinnat ovat vain murto-osa Suomen hintatasosta.
 
Vinkki!
Älä unohda divareita, kirpputoreja ja huutokauppoja, sillä niistä voit tehdä todellisia löytöjä. Esimerkiksi Tukholman huutokauppatarjonta on laajaa ja laadukasta kaikissa hintaryhmissä.