Mikä on sinun lajisi?  
Mikä on sinun lajisi?
Lähes kaikkien sykemittarien perustoiminnot ovat yhteneväisiä, mutta erityisfunktioissa on lajikohtaisia eroja – yksi on suunniteltu juoksuun, toinen on parhaimmillaan pyöräillessä ja kolmannen spesialiteetti on kiipeily.
Kunnonkohotus vai painonhallinta?  
Kunnonkohotus vai painonhallinta?
Määrittele oman liikuntasi ensisijainen tavoite ja valitse sykemittari sen mukaan, sillä aerobisen kunnon nostamisessa auttavien laitteiden ominaisuudet poikkeavat painonhallintaan keskittyvien mittarien toiminnoista.
Tietokone  
Tietokone
Perustason sykemittari ja aito juoksutietokone ovat tyystin erilaisia laitteita vaikka molemmat mittaavatkin sykettä – ja eri maailmoista ovat myös hinnat, joten mieti tarvitsetko tietoa askeltiheydestä ja askeleen keskipituudesta.
Käyttöliittymä  
Käyttöliittymä
”Koeponnista” ainakin 2-3 sykemittaria, jotta pääset jyvälle erilaisista käyttöliittymistä ja mittarien helppokäyttöisyydestä. Kaikkien harjoituksenaikaisten ominaisuuksien pitää olla vaivattomasti käytettävissä.
Tiedonsiirto  
Tiedonsiirto
Parhaiden mittarien harjoituslokit on siirrettävissä tietokoneelle. Jos suhtaudut treenaamiseen vakavasti, kannattaa harkita muutaman kympin tai satasen lisäpanostusta ja hankkia mittari, joka ”juttelee” tietokoneesi kanssa.
Tekstiilivyö  
Tekstiilivyö
Sykemittarit mittaavat sykettä tyypillisesti rinnan ympäri kiinnitettävästä tekstiililähettimestä. Eräiden halpismallien vyöt kutittavat ja hiertävät pidemmillä lenkeillä. Myös mittauksen tarkkuus kärsii halvimmissa malleissa tekstiilivyön kostuessa hikoilusta.
Palkkaa valmentaja  
Palkkaa valmentaja
Mikäli olet valmis investoimaan sykemittariisi parisensataa euroa, saat sykkeenmittauksen ohella myös virtuaalisen valmentajan. Esimerkiksi monet Polarin mittarit antavat treenivinkkejä ja optimoivat harjoittelua – yksilöllisesti.
Designia ranteeseen  
Designia ranteeseen
Käytätkö sykemittaria myös rannekellona silloinkin kun et ole treeneissä? Siinä tapauksessa kannattaa kiinnittää huomiota mittarin designiin ja karttaa räiskyvimpiä värejä. Eräät mallit kuten Beurer PM60 ei muistuta sporttikelloa ensinkään vaan kelpaa myös toimistoon.
Huolto  
Huolto
Osaan sykemittareista patterit on vaihdettava aina maahantuojalla – mieti oletko valmis lähettämään laitteen kerran vuodessa ”varikolle” ja odottamaan muutaman päivän tai viikon sen palautumista käyttöösi.
Askelmittari  
Askelmittari
Sykemittaria käytetään vain treenatessa, mutta askelmittaria voit käyttää aamusta iltaan. Parhaissa laitteissa on myös kalorinkulutuslaskin, joten saat helposti selville paljonko poltat energiaa jokapäiväisessä hyötyliikunnassa. Jos tingit parikymppiä sykemittaribudjetistasi, saat kelpo askelmittarin välinevalikoimasi täydentäjäksi.
Vinkki!
Sykemittarit ovat siirtyneet satelliittiaikakauteen. Perinteinen juoksukenkään tuleva sensori on eräissä huippumalleissa korvattavissa satelliittipaikannukseen perustuvalla laitteella. Toimii erityisen hyvin pyöräilyssä.