Hiki kulkee  
Hiki kulkee
Vanhat verkkarit ja t-paidat imivät kaiken hien sisäänsä, mutta modernit tekniset materiaalit kuljettavat hien iholta tekstiilin ulkopinnalle ja pitävät ihon viileänä. Jokaisella valmistalla on omat nimityksensä teknisille materiaaleille (Clima-Cool, Dri-Fit, Play-Dry jne.), pidä siis huoli että sinunkin treenikamoista löytyy joku näistä ”taikasanoista”!
Puristuksella vai ilman?  
Puristuksella vai ilman?
Yhä useampi valmistaja tarjoaa myös niin kutsuttuja kompressiovaatteita, jotka ovat ihonmyötäisiä ja puristavat lihaksia pitäen muskelit lämpiminä ja estäen niiden mikrovärähtelyä suorituksen aikana. Ainakin alusvaatteissa kannattaa satsata kompressioon, mutta päällikerroksen kanssa tulee ottaa huomioon myös kanssaihmiset, sillä tiukasti istuvat paidat ja housut edellyttävät verrattain tiukkaa kroppaa jottei näyttäisi siskonmakkarapötköltä.
Sopivuus eri lajeihin  
Sopivuus eri lajeihin
Lihaskunto, spinning, juoksumatto, jooga… Kaikkiin lajeihin löytyy omat varusteensa, mutta fiksuilla yleistreenikamoilla pärjää pitkälle. Asiantunteva myyjä osaa auttaa minkälainen paita ja housut täyttävät juuri sinun tarpeesi.
Pesee ja linkoaa  
Pesee ja linkoaa
Tekniset materiaalit ovat kovilla paitsi treenatessa myös pestäessä: osa kestää kymmeniä pesuja paremmin kuin toiset, jotka alkavat menettää ominaisuuksiaan muutaman kuukauden ahkeran käytön jälkeen. Muun muassa Under Armour ja Nike tekevät treenivaatteita, jotka säilyttävät ominaisuutensa kymmenien pesukertojen jälkeenkin.
Katso mallia ammattilaisilta  
Katso mallia ammattilaisilta
Yksikään huippu-urheilija ei tee duuniaan keskinkertaisilla varusteilla. Katso ammattilaisilta mallia ja matki surutta heidän varustevalintojaan.
Design  
Design
Kaupungin makeimmalla kuntosalilla treenataan ja näyttäydytään – siksi urheilukamojen on myös syytä olla tyylikkäitä. Räiskyviä neonvärejä varmempia vaihtoehtoja ovat klassiset perusvärit ellei tarkoituksenasi sitten ole palauttaa kasaritrendejä kunniaan!
Hiertää, hiertää...  
Hiertää, hiertää…
Jos treenivaate hiertää, syy on yleensä väärin sijoitetuissa saumoissa tai taskuissa ynnä vetskareissa. Yrityksen ja erehdyksen kautta oppii.
Online-shoppailu  
Online-shoppailu
Internet on pullollaan urheiluvarusteita myyviä online-liikkeitä. Niissä hinnat ovat yleensä selvästi edullisemmat kuin ”kivijalkakaupoissa”. Muista kuitenkin, että EU:n ulkopuolelta tilatessasi joudut maksamaan verot ja tullit ostoksistasi.
Kuumaa ja kylmää  
Kuumaa ja kylmää
Ammattilaistason treenikamoissa löytyy urheilijaa viilentävät sekä urheilijaa lämmittävät vaihtoehdot. Muista valita ”heatgearit” salille ja ”coldgearit” talvisille lenkkipoluille!
Yksityiskohdat  
Yksityiskohdat
Älä pihtaa alusvaatteissa ja sukissa. Halpahallin alennuslaarin froteesukat pilaavat tehokkaasti sadan euron treenikenkäsi.
 
 
Vinkki!
Adidas on tiettävästi ensimmäisenä urheiluvälinevalmistajana tuonut markkinoille klassiset college-housut huipputeknisillä kosteudensiirto-ominaisuuksilla. Enää ei tarvitse jumpata harmaissa collareissa neliömetrin kokoinen ja kilometrin päähän loistava hikiläikkä peffassa!