Entrecôte, T-luu-pihvi, kyljykset – grillauksen ystävät usein tietävät, mikä liha grilliin parhaiten sopii. Tuore luomuliha on rakenteeltaan erilaista kuin teollisesti tuotettu. Tämän takia sitä täytyy myös käsitellä eri tavalla.
Tuoreen lihan rakenne-erot tulevat esille hyvin grilliburgereita valmistettaessa. Laukkosen mukaan tuoreesta luomujauhelihasta burgerit syntyvät ilman sidosaineita.
– Kun jauheliha on aidosti tuoretta, ei tarvita lainkaan kananmunia tai korppujauhoja. Riittää, kun jauhelihan suolaa hyvin, antaa sen vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia, lisää mausteet ja vaivaa pihveiksi. Luomulihan koostumus on erilainen, ja se sitoo itse itsensä, keittiömestari Sasu Laukkonen sanoo.
Jos grillauspuuhiin ei heti ennätä, on pakastaminen hyvä vaihtoehto kaikista tuoreimmalle lihalle. – Tuoretta raaka-ainetta voi hankkia myös isomman määrän kerrallaan ja pakastaa. Liha on silti täysin eri tuote kuin teollisesti tuotettu marinadipihvi.
MAINOSKeittiömesteri Sasu Laukkosen ohjeilla lihan saa pysymään mehevänä.
Keittiömestari vinkkaa myös trendikkäimmät makuparit possulle.
Tuoreen luomulihan rakenne on erilainen teollisesti tuotettuun verrattuna. Tämän takia sitä täytyy myös käsitellä eri tavalla.
MAINOSLisätietoja: www.kotitila.fi