MAINOS

Puulattia kuivaa liian kuivassa huoneilmassa

SisustusTalo

Miten puulattia hoidetaan? Sopiiko puulattia ja lattialämmitys yhteen? Mitä pitää huomioida rakennusvaiheessa?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Puulattia elää ilmankosteuden mukaan

Suomen sää koettelee puulattioita: puu elää ilmankosteuden mukaan. Samoin laminaatti, koska myös siitä noin 90 prosenttia on puuta.
 
Huoneilma kannattaa pitää kyllin kosteana, vähintään 30-prosenttisena. Ihminen viihtyy samanlaisissa oloissa, joten jos ihosi tai silmäsi kuivuvat tai hengittäminen on vaikeaa, tiedät, että ilma on liian kuivaa.

Lattialämmitys ja puulattia

Varmista lattianvalmistajalta, että haluamasi materiaali sopii yhteen lattialämmityksen kanssa. Helposti kuivuvat puulajit, kuten pyökki ja kanadanvaahtera, reagoivat herkästi lämpötilan vaihteluihin, joten niitä ei suositella lattialämmityksen päälle. Jos pidät pyökistä tai kanadanvaahterasta ja lattialämmityksestä, ratkaisusi on puulajin näköiseksi käsitelty laminaatti.
 
Lattialämmityksen kanssa on pidettävä huolta, että päällysteeseen ei kohdistu alapuolelta yli 28 asteen lämpöä eikä lämpötila vaihtele yli viittä astetta vuorokaudessa.

Rakennusajan virheet 

Rakennusajan virheet paljastuvat usein myöhemmin. On yleistä, että rakenteiden ei anneta kuivua kyllin kauan. Puu-, parketti- ja laminaattilattioiden valmistajat edellyttävätkin, että kiven tai betonin päälle tehtävän lattian alle asennetaan kosteussulku estämään alhaalta nouseva kosteus. Jos kosteussulkua ei laiteta, lattian takuu ei ole voimassa. Lisäksi kaikki lattiamateriaalit vaativat tasaisen alustan.
 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

laminaatti lankkulattia lattia lattiamateriaalit parketti puulattia


Lisää samasta aiheesta