Kuka valvoo sinun kotiasi, kun olet lomalla?

Talo
Kuka valvoo sinun kotiasi
Murtovarkaat eivät lomaile kesälläkään, vaan asuntomurrot lisääntyvät kesäkuukausina. Kuka valvoo sinun kotiasi, kun olet poissa? Asiantuntijan vinkeillä turvaat kotisi loman aikana ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Kuka valvoo sinun kotiasi, kun olet lomalla?

Murtovarkaat eivät lomaile kesälläkään, vaan asuntomurrot lisääntyvät kesäkuukausina. Kuka valvoo sinun kotiasi, kun olet poissa? Asiantuntijan vinkeillä turvaat kotisi loman aikana ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä. 

 

Viime vuonna poliisin tietoon tuli yli 6300 asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin tehtyä murtoa ja määrä on kasvussa. 

– Tilastojen mukaan asuntomurrot lisääntyvät selkeästi kesäkuukausina, kun kodit ovat paljon tyhjillään, toteaa Jonas Eklund, turvaratkaisuja tarjoavan Verisuren Head of Lead Generation and Brand.

Asuntomurtojen ehkäiseminen jo etukäteen säästää monelta mielipahalta. Tehokkainta on pitää koti aina mahdollisimman asutun näköisenä. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Varmin ja vaivattomin tapa on suojata koti hälytysvalvontaan liitetyllä turvajärjestelmällä ja ilmoittaa suojauksesta näkyvästi siitä kertovilla turvatarroilla, jatkaa Eklund. 

Kodin valvonta on entistäkin helpompaa, sillä esimerkiksi Verisuren hälytysjärjestelmää voidaan valvoa ja ohjata älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

Hälytysilmoitusten lisäksi sovelluksella voi etäohjata kodin valaistusta ja sähkölaitteita sekä tarkistaa kodin lämpötilan ja suhteellisen ilmankosteuden. Sovelluksen avulla saa myös tiedon esimerkiksi sähkökatkoksesta kotona tai lasten tulemisista ja menemisistä. 

– Pian mobiilisovelluksella on myös mahdollista ohjata elektronista lukkoa, jolloin ovi on helppo avata vaikka kukkien kastelijalle, lukita sitten ovi uudelleen ja samalla kytkeä hälytys takaisin päälle, toteaa Eklund. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kodin paloturvallisuudesta huolehtiminen on myös tärkeää, kun ollaan itse poissa. Verisuren turvajärjestelmässä kamerailmaisin liitetään myös palovaroittimiin, jolloin kamera ottaa kuvasarjan palohälytyksen sattuessa ja välittää kuvat Verisuren omaan hälytyskeskukseen. 

– Jos kuvissa nähdään savua, voidaan tieto palosta välittää suoraan hätäkeskukseen ja saada heti oikeaa apua paikalle, kertoo Eklund. 

Keräsimme turvallisuusasiantuntijoidemme parhaat vinkit, joiden avulla pidät kotisi ja omaisuutesi turvassa lomasi aikana.

7 vinkkiä kodin turvaamiseksi lomien aikana:

  • Pidä kotisi mahdollisimman asutun näköisenä. Pyydä naapureita tai tuttavia tyhjentämään postilaatikkosi, täyttämään roskistasi tai ajamaan auto välillä pihaasi. Voit jättää pihalle lasten leluja, kengät ulko-oven eteen tai vaikka muutamia likaisia astioita tiskipöydälle. 
  • Älä kerro matka-aikeistasi Facebookissa, Twitterissä tai muissa some-kanavissa. Älä kirjaudu eri sijainteihin loman aikana ja malta julkaista lomakuvat vasta kotiin saavuttuasi. 
  • Hanki kunnollinen lukitus ulko-oviin. Lisäksi varmista, että kaikki ikkunat on kunnolla suljettu myös yläkerrassa. Jos kodissasi on hälytys- ja vartiointipalveluihin liitetty turvajärjestelmä, tarkista, että palvelusta kertovat turvatarrat ovat hyvin näkyvillä kaikissa ovissa ja ikkunoissa. 
  • Älä jätä arvotavaroita näkyville. Parasta on piilottaa arvokkaat tavarat paikkoihin, joista niitä on vaikea löytää.
  • Hanki kotiisi turvajärjestelmä, joka on liitetty hälytyskeskuksen valvontaan. Lisäksi kannattaa varmistaa, että palveluun kuuluu myös mobiilisovellus, jonka avulla voit muun muassa valvoa, onko hälytysjärjestelmä kytketty päälle tai tarkistaa, onko järjestelmään kytketty elektronisen ovilukko auki vai kiinni. 
  • Kesäaikanakin kannattaa ajastaa valot välillä syttymään iltaisin tai vaikka kytkeä TV päälle. Esimerkiksi Verisuren mobiilisovelluksen ja SmartPlugien avulla voit etäohjata valoja ja muita kodin sähkölaitteita sekä ajastaa ne kytkeytymään päälle tiettyyn aikaan vuorokaudesta.
  • Lisäksi voi pyytää naapureitasi pitämään kotiasi silmällä. Muista kuitenkin, että heillä saattaa välillä olla muutakin tekemistä kuin tarkkailla kotiasi 24/7.

Lisätietoja:

Verisure Oy

MAINOS
MAINOS LOPPUU

www.verisure.fi

Verisure tarjoaa ammattimaisesti valvottuja murto- ja palohälytysjärjestelmiä ja palveluita, joita voi valvoa ja ohjata älypuhelimella. Panostamme laatuun ja palveluun, minkä ansiosta asiakkaamme kuuluvat alan tyytyväisimpiin. Verisure on selkeä markkinajohtaja Suomessa ja osa kansainvälistä Securitas Direct -ryhmää, joka palvelee yli 1,8 miljoonaa asiakasta ja työllistää 8000 henkilöä 14 maassa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Lähde: Deski.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU