Kumpi mönkijä on sinulle sopiva, 40km/h vai 60km/h? 

MökkiPiha

Mikä mönkijä sopii teille parhaiten? EU-säädösten myötä nyt on tarjolla traktorimönkijöitä, joilla saa ajaa laillisesti myös tiellä joko 40km/h tai 60km/h. Ajokortin voi ajaa jo 15-vuotiaana!

Mönkijämaailma on muuttunut

Uusien EU-säädöksien myötä tarjolla on traktorimönkijöitä, joilla saa ajaa laillisesti myös tiellä joko 40km/h tai 60km/h. Molempiin ajoneuvoluokkiin voi ajaa ajokortin jo 15-vuotiaana, 40km/h-malleihin T-ajokortin tai 60km/h-malleihin LT-ajokortin. Molempien ajokorttien hinta on noin 100–150 €.  Traktorimönkijöiden etuna on lisäksi se, että niiden vuosittaiset vakuutukset ovat edullisia (liikennevakuutus ja kasko yht. n. 150 € vuodessa). Lisäksi elinkeinonharjoittajalla (ALV-velvollinen) on mahdollisuudet verovähennyksiin. 

Koko perheen käyttöön

Vuoden 2017 malliston Polaris Sportsman 4×4 -traktorimönkijät on rekisteröity kahdelle, ja niillä saa kyydittää matkustajaa myös tiellä. Markkinoilla myös lämpöhytilliset Ranger-mallit ovat nousemassa suureen suosioon, sillä niiden käyttöaika on täysin ympärivuotista, satoi tai paistoi. Ranger-mallit on lisäksi hyväksytyllä varustettu turvakaarella, joten niiden turvallisuus on noussut uudelle tasolle.

Moninkertainen testivoittaja

Amerikkalainen Polaris on maailman ja Suomen ylivoimaisesti myydyin mönkijämerkki. Tarjolla on lasten 50-110-170cc EFI moottoreilla varustettuja juniorimalleja, automaattisella nelivedolla varustettuja Sportsman 570-1000cc-malleja, tilavat hyötykäyttöön sopivat 2–3–6-paikkaisia Ranger-malleja, joita on tarjolla bensiinimoottorilla (570-1000cc) ja 1000-kuutioisella Diesel-moottorilla ja myös sähkömoottorilla. Urheilulliseen vapaa-ajan käyttöön on myynnissä RZR- ja General-mallistot 570-1000cc-Turbo-moottoreilla varustettuna. RZR- ja General-malleja saa 2- tai 4-paikkaisina. Lisätietoja Polaris malleista saa www.polaris.fi-sivuilta ja yli 65:ltä Polaris-kauppiaalta ympäri Suomen. Huoltotoiminnasta vastaa yli 80 koulutettua huoltopistettä ympäri maan.

Uutuus suomalaiseen käyttöön

Polaris toi tänä keväänä markkinoille uuden Sportsman X2 570 EPS Nordic Pro -traktorimönkjän. Sen erikoisuutena on entistäkin parempi monipuolisuus ja käyttömahdollisuudet, sekä Pohjolan tarpeisiin tehdasasennetut lisävarusteet. X2 Nordic Pro on varustettu jopa 220 kg kantavalla kippilavalla, siinä on vaihtoehtoisesti reilut tilat kahdelle (rekisteröity kahdelle), ja sen voi hankkia joko 40km/h nopeudella tai 60km/h nopeudelle. Siinä on varusteena Polaris-automaattinen testivoittaja CloseRatio-neliveto ja sen lisäksi taka-akselin sähkötoiminen tasauspyörästön lukitus (tarkoittaa sitä, että Nordic Pro -mallia voi käyttää myös 1×4-vetoisena). Varusteena on myös sähkötoiminen EPS-ohjaustehostin, 3500lbs HD -sähkövinssi synteettiköydellä, 230 V:n lohkolämmitin, 14”-alumiinivanteet erikoisrenkailla, EBS- ja ADC-jarrut, kahva- ja peukalonlämmittimet ym.

Lisävarusteiden tarve hyötykäyttöön lisääntyy edelleen ja Polaris tarjoaa lumiaurojen, peräkärryjen, sähkövinssien ja erilaisten kuljetusratkaisujen lisäksi nyt myös hydraulisen vaihtoehdon. Hydrauliikan avulla monet toiminnat helpottuvat merkittävästi. Hydraulisen järjestelmän Polaris-mönkijöihin valmistaa kotimainen Latvo Oy (www.latvo.fi).

Lisätietoja Polaris-mönkijöistä:

Brandt-Polaris Oy

www.polaris.fi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

mönkijä mönkijät traktorimönkijä

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.polaris.fi/

Brandt-Polaris Oy maahantuo maailman suurimman mönkijävalmistajan Polariksen ATV-maastoajoneuvoja, moottorikelkkoja, varusteita ja tarvikkeita sekä Victory- ja Indian-moottoripyöriä.

Polaris on yhdysvaltalaisen Polaris Industriesin valmistama moottorikelkkamerkki. Valmistus alkoi vuosina 1955–1956 pienessä Roseaun kaupungissa Minnesotan osavaltion pohjoisosissa, missä yksi yrityksen suurimmista tehtaista sijaitsee vielä nykyäänkin.

Polaris kehitti 1980-luvulla moottorikelkkohinsa maailman ensimmäisen erillisjousituksen, jota käytetään jossain muodossa lähes kaikissa nykyaikaisissa moottorikelkoissa vielä nykyäänkin. Vuonna 1985 Polaris alkoi valmistaa ja markkinoida myös ATV -maastoajoneuvoja ja 1998 tuotevalikoímaan lisättiin Victory-moottoripyörät. Polaris Industries omistaa myös Indian Motorcycle yhtiön, joka on tunnettu yhdysvaltalainen moottoripyörävalmistaja. Polaris omistaa myös osia itävaltalaisesta KTM-moottoripyöräyhtiöstä.

Brandt-Polaris Oy kuuluu Otto-Brandt konserniin.

Tuupakantie 7C

FI-01740 Vantaa

tel. +358 (0)207 757 200, fax. +358 (0)9 878 2290

Puhelun hinta kiinteästä verkosta 8,21 snt/puhelu + 6,90 snt/min tai matkapuhelimesta 8,21 snt/puhelu + 16,90 snt/min.

Lue lisää: Brandt-Polaris Oy

Lisää samasta aiheesta

Mökki | Piha | 3.1.2017

Miksi mönkijä hankitaan?