Kumpi tukimuoto on parempi lämmitysremonttiin – ELY-keskuksen tuki vai kotitalousvähennys?

Lämmitys

Öljylämmityksestä luopumiseen on omakotiasujilla kaksi vaihtoehtoista tukea: ELY-keskuksen tuki tai kotitalousvähennys. Kumpi kannattaa valita?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kun omakotiasuja siirtyy öljylämmityksestä maalämpöön tai ilma-vesilämmitykseen, voi hän hyödyntää remonttiin valtion tukea. Käytännössä tukimuotoja on kaksi:

ELY-keskuksen tuki on suuruudeltaan 4000 €, riippumatta projektin kustannuksista. Tukea tulee hakea ELY-keskukselta ja hakemus kannattaa jättää jo ennen projektin alkamista. 28.9.2021 mennessä tukihakemuksia oli jätetty 16 470 kpl ja myönteisiä päätöksiä oli tehty 7 227 kpl. Tukea myönnetään niin pitkään kuin määrärahaa riittää.

Öljykattilan vaihto ilma-vesilämpöpumppuun – lue juttu Sipoosta >

Korotettua kotitalousvähennystä öljystä luopumiseen on esitetty vuosille 2022-2027. Vähennys olisi tällöin maksimissaan 3500 €, mutta yhdessä puolison kanssa haettuna jopa 7000 €. Kotitalousvähennys koskee vain työn osuutta ja voi kattaa siitä korkeintaan 60 %.

Öljystä maalämpöön siirtyminen – katso video Salosta >

Kummallakin tuella on puolensa

ELY-keskuksen tuen suosio on suurta, joten sitä hakiessa tulee varautua odottamaan päätöstä. Tällä hetkellä käsittelyaika on n. 9 kk. Jos haluaa olla varma että saa tuen, pitää odottaa omaan hakemukseen myönteistä päätöstä. Hakemukseen pitää täyttää onko siirtymässä maa- vai ilma-vesilämpöön.

Mikäli korotettu kotitalousvähennyskokeilu astuu voimaan ja omassa kodissa öljystä maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirtyminen tapahtuu vuonna 2022, voi vähennystä saada huomattavasti enemmän kuin ELY-keskuksen tukea. Koska vähennys koskee vain työstä aiheutuvia kustannuksia, sopii tämän tuen käyttö paljon työtä vaativiin kohteisiin. Purku- ja asennustyön lisäksi maalämmön energiakaivon poraamisen tai maapiirin upottamisen työkustannukset voidaan huomioida.

Kun työn osuus projektista on noin 7 000 € tai enemmän, on korotettu kotitalousvähennys suurempi kuin ELY-keskuksen tuki, joka on 4 000 €, oletuksena että molemmat puolisot hyödyntävät oikeuttaan vähennykseen.

Katso laskurista paljonko sinun kodissasi voisi säästää lämpöpumpulla >

Mietityttääkö mikä ratkaisu olisi sinun kotiisi sopivin? Me NIBEllä yhdessä laajan osaavan yhteistyökumppaniverkostomme kanssa olemme sinua varten. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä NIBE jälleenmyyjään >

Ota yhteyttä NIBEen >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiaremontti ilma-vesilämpö ilma-vesilämpöpumppu maalämpö maalämpöpumppu NIBE Energy Systems Oy öljylämmitys

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.nibe.fi

NIBE -konserni on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien toimittaja työllistäen noin 5000 henkilöä Euroopassa.

Konserniin kuuluu kolme liiketoiminta-yksikköä; NIBE Energy Systems, NIBE Element ja NIBE Brasvärme

NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro. Toimistomme sijaisee Vantaan Koivuhaassa.

Lue lisää: NIBE Energy Systems Oy