…käännämme taas luontaisen vuodenkierron mukaisesti katseemme sisälle ja talvikauden puuhiin, niin kuin pohjoisten vuodenaikojen maissa on aina tehty. Ihminen vetäytyy vaistomaisesti suojaan ja turvaan viileneviltä säiltä samalla tavalla kuin mikä tahansa luontokappale.
Tänä syksynä on erityisen mukava keskittyä sisäasioihin, kun saimme nauttia pitkästä, lämpimästä kesästä. Se antoi energiaa pitkäksi aikaa.

Suomelassa tämän syysnumeron puuhia ovat muun muassa keittiön rakentaminen ja remontointi, tapettitrendit ja tapetointi. Suuressa keittiö-paketissamme on neljätoista sivua silkkaa asiaa uuden talon upouudesta keittiöstä ja remonttihinnoista työtasoihin, ruokapöytiin ja vetimiin.Tapettimarkkinoilla näkyy selvästi trendien vaihtelu. Suomalaisten suosimien vaaleiden, hillittyjen sävyjen rinnalle ovat nousseet voimakkaasti retro ja rohkeat kuviot. Suuntaus näkyi selvästi myös Oulun Asuntomessujen sisustuksissa.

Aloitamme tässä numerossa myös kaksi uutta palstaa: siskokset Nina Dodd ja Minna Parikka ryhtyvät ilahduttamaan meitä pienillä sisustusideoilla, ja taidehistoriaan erikoistuva toimittajamme Anne Lahtinen alkaa luodata asumisen historiaa ja sen kiinnostavia ilmiöitä Asumisen aarreaitassa.

Oletko jo käynyt kotisivuillamme, suomela.fi? Jos olet, kuulut niiden suomalaisten omakotiasukkaiden joukkoon, jotka ovat käyneet etsimässä tietoa ja virikkeitä sivuiltamme aina siitä lähtien, kun avasimme sivut ystävänpäivänä. Kävijöiden määrä kasvaa tasaisesti, sillä suomela.fi on täynnä asiallista, hyödyllistä tietoa. Voit selata artikkeliarkistoa, osallistua kilpailuihin, etsiä tuotteiden valmistajia ja jälleenmyyjiä ja sopivia ammattilaisia vaikka remonttiavuksi. Tervetuloa – sivumme ovat aina auki, ja sinustakin voi tulla aito ”netti-suomelainen”!

Paula Herranen, päätoimittaja