MAINOS

Kunnallisverot: Mikä kunta on kovin verottaja?

Sisustus

Kunnallisverot ja sitä kautta tuloverot ovat eniten verottavassa kunnassa keskipalkkaiselle perheelle 4 807 euroa suuremmat kuin kaikkein lievimmin verottavassa Kauniaisissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tuloverotus on vuonna 2015 Manner-Suomen kunnista kireintä Kiteellä, jossa keskipalkkainen perhe maksaa 4 807 euroa enemmän tuloveroja kuin kaikkein lievimmin verottavassa Kauniaisissa. Esimerkkiperhe maksaa tänä vuonna tuloveroja (kunnallis- ja kirkollisvero sekä valtionvero, yleisradiovero ja sosiaalivakuutusmaksut) Kauniaisissa yhteensä 23 679 euroa ja Kiteellä 28 486 euroa.

Kireiden verottajien kärkijoukkoon kuuluvat kuluvana vuonna Kiteen ohella Ruovesi, Orivesi, Karijoki, Siikalatva, Hankasalmi, Kauhajoki, Veteli, Siikajoki ja Pukkila.

Kevyimpiä verottajia ovat puolestaan Kauniaisten lisäksi Espoo, Helsinki, Eurajoki, Naantali, Vantaa, Kerava, Kaarina, Rauma ja Turku.

– Vaikka useat pääkaupunkiseudun kunnat ovat kunnallisveron suhteen keveimpien kuntien joukossa, on muistettava, että esimerkiksi asuminen on niissä muuta maata kalliimpaa, sanoo Veronmaksajien ekonomisti Leena Savolainen.

Kunnallisverot vaihtelevat melkoisesti myös maakuntakeskusten ja pääkaupunkiseudun kuntien välillä

Kuntaverovertailu 2015 kireimmin verotetut kunnat

Kuntaverovertailu 2015 kireimmin verotetut kunnat

Maakuntakeskusten joukossa kirein verottaja on Kokkola, jossa keskipalkkainen palkansaajaperhe maksa 2 296 euroa enemmän tuloveroja kuin keveimmin verottavassa Helsingissä.

Maksettavien tuloverojen erot ovat Helsingin seudun kuntien välillä jopa suuremmat kuin maakuntakeskusten välillä. Kauniaisissa keskipalkkainen perhe maksaa tuloveroja 3 229 euroa vähemmän kuin Vihdissä, joka on Helsingin seudun kirein verottaja.

 

Tiedot käyvät ilmi Veronmaksajain Keskusliiton tuoreesta selvityksestä, jossa on vertailtu kunnallisia veroja Manner-Suomen kunnissa. Selvityksen on laatinut Veronmaksajien ekonomisti Leena Savolainen.

Kuntien verot 2015 -selvitys sekä lista lievimmin ja ankarimmin verottavista kunnista löytyy Veronmaksajien verkkosivuilta www.veronmaksajat.fi.

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kunnallisverot tuloverotus veroaste verotus