Kuppi kuumaa kiitos: esittelemme 6 fiksua kahvinkeitintä!
Kahvinkeitin on maailman arkisin käyttöesine, mutta se voi olla myös design-taideteos tai kahvikulinaristin huipputekninen silmäterä. Etsimme markkinoilta mielenkiintoisia kahvikoneita kaikista hintaluokista. Huom! Hinnat ovat vuoden 2005 tasolla.

Klassikon trendikäs olemus
Suomalaisten suosikkikeitin Moccamaster hallitsee myös eleettömän tyylikkään designin. Moccamaster CD on keittiön komistus ja Mocciksen tarjoama makunautintohan on tunnetusti kovaa luokkaa.
159 euroa

Platinaa halvalla
Platinaa saa budjettihintaan vain marokkolaisesta katubasaarista, mutta kallis ei ole Siemens Accent Edition -peruskahvimasiinakaan, jonka värityksen musta ja platina luovat dramaattisen efektin aamukahvipöytään.
45 euroa. Fiksu ostos!

Kovilla tehoilla
Philips Essence keittää kahvit kilpailijoitaan ratkaisevasti kovemmilla tehoilla. 1400-wattinen mylly takaa riittävät aromit ja kahvinvahvuuden säätömahdollisuus suo tarpeen vaateissa tymäkät herätykset tai miedot iltapäiväsumpit.
59 euroa

Huippulaatua Sveitsistä
Raskaan sarjan kahvinautiskelija vaatii paljon myös koneiltaan. Sveitsiläinen luxus-keitin Jura Impressa Z5 on täysautomaattinen kahvikone, joka jauhaa pavuista aina tuoretta kahvia, pöräyttää espresson pintaan oikeaoppisen creman ja vaahdottaa cappuccino-maidon kuin pariisilaisessa katukahvilassa konsanaan.
2 290 euroa. Huippu!

Hanaa!
Nimi Porsche herättää suuria tunteita – ainakin kaikissa miehissä. F. A. Porschen muotoilema alumiininen Siemens TC91100 on ratkaiseva askel kohti urheiluautojen maailmaa, vaikkei budjetti vielä venyisikään nelipyöräisen Porschen ostoon.
170 euroa

Jokaiselle kukkarolle
Jos budjetti on tiukka mutta kahvia tekee mieli, osuu valinta Colinen peruskeittimeen. Kymmenen kupillista, tippalukko, mahdollisuus käyttää kestosuodatinta – ja taatusti markkinoiden kevyin hinta.
26 euroa

Huom! Hinnat vuoden 2005 tasolla!

Fakta: filtterillä vai ilman?
Keski- ja eteläeurooppalaiset juovat kahvinsa painemenetelmällä valmistettuna espressona, mutta pohjoismaalaiset tykkäävät suodatinkahvista. Jos juo päivittäin suodatinkahvia ja hemmottelee itseään vaikkapa vain sunnuntaiaamuisin cappuccinolla, on fiksuinta hankkia keittiöön laadukas suodatinkeitin sekä simppeli parinkympin mutterikeitin espressoa varten. Jos taasen rakastaa espressoa ja siitä syntyviä cappuccinoja ja latteja, kannattaa satsata riittävän suuren paineen kehittävään pressokoneeseen. Silloin suodatinkeittimeksi riittää alle 50 euron peruskeitin.
www.kahvi.net

Lisätietoja:
Moccamaster / www.hobbyhall.fi
Coline, Philips / www.clasohlson.fi
Siemens, Porsche / 0207 510 700
Jura / Stockmann, (09) 1221