Patiot, terassit ja parvekkeet lämpiävät kvartsilämmittimellä
Haluatko jatkaa terassilla oleskelua syksyn pimeneviin ja viileneviin iltoihin?
Tamar tuo markkinoille kvartsilämmittimiä, jotka sopivat niin terassien, parvekkeiden kuin patioidenkin lämmittämiseen. Kun terassi tai patio katetaan markiisilla, pieni sadekaan ei haittaa ulkona oleskelua.
Laitteen teho perustuu lyhytaaltoisiin infrapunasäteisiin, jotka eivät lämmitä ympärillä olevaa ilmaa, vaan ainoastaan ihmisiä ja esineitä, joihin lämmitin on suunnattu. Koska kvartsilämmitin ei infrapuna- ja kaasulämmittimen tapaan lämmitä ilmaa ympärillään, täysi teho saavutetaan heti, kun lämmitin on kytketty päälle
 
Lämmitysalan suuruus riippuu lämmittimen tehosta. Esimerkiksi Algarve 1300 W -kvartsilämmitin lämmittää noin 9 neliön alan, kun se on asennettu 2,5 metrin korkeuteen. Kvartsilämmittimissä on valmiina johto ja maadoitettu pistotulppa, joten asentaminen on yksinkertaista. Lisäksi mukana on säädettävä seinäkonsoli. Kun halogeenilamppu asennetaan vaakasuoraan, takaa se lampun mahdollisimman pitkän käyttöiän. Asennusohjeiden mukaisesti asennettu kvartsilämmitin on täysin paloturvallinen, eikä se vaadi lainkaan huoltoa.
 
Käyttökustannuksiltaan kvartsilämmitin on kaasulämmittimeen verrattuna edullinen. Esimerkiksi Algarve 1300 W -lämmittimen käyttökustannukset ovat noin 15 senttiä tunnissa. Lämmittimellä on halogeenielementtiä lukuun ottamatta kahden vuoden takuu. Kvartsilämmittimien hinnat alkaen 200 euroa.